G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.499,41

Javier Bardem’den İsrail’e Sert Eleştiri: ‘İnsanlık Suçu İşliyorlar’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanyol aktör Javier Bardem, İsrail’in Gazze’de sivil Filistinlilere yönelik devam eden katliamlarını insanlığa karşı işlenen savaş suçları olarak nitelendirdi. Bardem, özellikle çocuk ve kadınların da içinde bulunduğu 41 binden fazla sivilin İsrail bombardımanlarında hayatını kaybetmesine tepki gösterdi. San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde aldığı “Donostia Ödülü” dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bardem, İsrail’in tarihinin en radikal hükümeti olduğunu ve bu hükümetin insanlığa karşı savaş suçları işlediğini belirtti.

Bardem, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirmenin önemine vurgu yaparken, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Hamas liderlerinin dışarıda bırakılarak çatışmanın sonlandırılması için diğer aktörlerle müzakereler yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca ABD, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere İsrail’e koşulsuz desteğini gözden geçirme çağrısı yaptı. Bardem, toplumun bu tür saldırılara karşı pasif kalamayacağını ve herkesin bu suçları dile getirme sorumluluğu olduğunu belirtti.

İspanyol aktör, özellikle antisemitizm ve İslamofobi gibi yanlış algılamaların eleştirilere karşı kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Bardem’in ödül töreninde yaptığı bu konuşma salondaki gazeteciler ve katılımcılar tarafından alkışlandı. Bardem, daha önce No Country for Old Men filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar Ödülü almış ve son olarak Dune: Çöl Gezegeni filmindeki performansıyla da beğeni toplamıştı.

İspanyol aktörün bu açıklamaları, dünyada İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı artan tepkiler üzerine önemli bir pozisyon almasını sağladı. Bardem, sanatçı kimliğinin ötesinde insan hakları savunuculuğunu da ön planda tutarak, insanlığın gözlerinin önünde yaşanan acılara duyarsız kalamayacağını ve sessiz kalmamanın bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Bardem’in sözleri, hem sinema dünyasında hem de siyasi platformlarda yankı uyandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Javier Bardem’den İsrail’e Sert Eleştiri: ‘İnsanlık Suçu İşliyorlar’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!