G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.151.904,54

Erdoğan, ABD’ye geldi: BM Genel Kurulu için hazır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD’nin New York şehrine vardı. Özel uçak “CAN” ile TSİ 23.57’de John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal karşıladı. Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve bazı yetkililer de ABD’ye gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında BM 79. Genel Kurulu’na katılmış ve bazı temaslarda bulunmuştu. Ziyaretin ardından New York’tan ayrılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası ilişkilerin önemli bir platformu olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Türkiye’nin dış politikasını ve diğer ülkelerle ilişkilerini de görüşme fırsatı bulmuştu. Ayrıca, Erdoğan’ın ziyareti sırasında, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gündemde olduğu, ikili görüşmelerin gerçekleştiği belirtilmişti.

Erdoğan’ın New York ziyareti, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinde önemli bir adım olmuştu. Ayrıca, Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’na katılarak Türkiye’nin dış politikasını dünya liderlerine ve uluslararası medyaya tanıtma fırsatı da bulmuştu. ABD’nin New York şehrindeki temasları, Türkiye’nin uluslararası arenadaki konumunu güçlendirecek ve ülkenin küresel arenadaki etkinliğini artıracaktı.

Erdoğan’ın New York ziyareti sırasında, Türkiye’nin güncel uluslararası ilişkileri ve bölgesel konuları ele alındığı, ABD ve diğer ülkelerle iş birliği ve ilişkilerin güçlendirildiği de belirtilmişti. Ayrıca, ziyaret sırasında Erdoğan’ın yerel ve uluslararası medya ile gerçekleştirdiği görüşmelerle Türkiye’nin dış politikasını ve stratejilerini anlatma fırsatı da bulmuştu. Erdoğan’ın New York ziyareti, Türkiye’nin uluslararası alandaki etkinliğini artıracak ve ülkenin uluslararası ilişkilerine olumlu katkılarda bulunacaktı.

Erdoğan’ın New York ziyaretinin ardından Türkiye’nin dış politikasındaki gelişmeler ve ülkenin uluslararası arenadaki konumuyla ilgili önemli açıklamalar yapılmıştı. Ayrıca, ziyaret sırasında Erdoğan’ın ABD ile olan ilişkileri ve stratejik iş birliklerini güçlendirme çabaları da dikkat çekmişti. Erdoğan’ın New York ziyareti, Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünü daha da güçlendirecek ve ülkenin dış politikasında yeni bir sayfa açacaktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, ABD’ye geldi: BM Genel Kurulu için hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!