G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.419,36

İsrail’in Lübnan’daki Saldırısında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37’ye Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in dün Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda hayatını kaybedenlerin 3’ü çocuk, 7’si kadın olmak üzere toplam 37 kişi olduğu belirtildi. Ayrıca 68 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Açıklamada salı ve çarşamba günleri peş peşe gerçekleştirilen çağrı cihazı ve telsiz saldırılarında can kaybının 39’a yükseldiği, yaralı sayısının ise 3 bin olduğu kaydedildi. Böylece ülkede bu hafta gerçekleştirilen saldırılarda toplam can kaybı 76 olarak kaydedildi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, İsrail’in Beyrut’ta düzenlediği saldırıların ardından ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyaretini iptal ettiğini açıkladı. Mikati, korkunç katliamları kınadığını belirtti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah üst düzey liderlerin isimleri açıklandı. Açıklamada, saldırıda öldürülen üst düzey komutanlar arasında İbrahim Akil ve Ahmed Vehbi’nin yanı sıra diğer 16 üyenin isimleri de verildi. Bunlar arasında “Rıdvan” biriminin başında bulunan Hasan Madi, Abbas Muslimani, Abdullah Hijazi, Muhammed Reda, Samer Halawi ve diğer komutanların da olduğu belirtildi.

Son olarak, saldırının gerçekleştiği bölgede gerilim devam ederken, uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi beklenmektedir. Lübnan halkı ise saldırılar nedeniyle büyük bir acı ve hüzün içindedir. Bu olaylar neticesinde, bölgede yaşanan çatışmaların daha da tırmanabileceği endişesi hakimdir. 2024 yılına girilirken bölgede yaşanan bu tür olayların son bulması ve halkın huzura kavuşması dileğiyle, taraflar arasındaki gerilimin bir an önce son bulması temenni edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Lübnan’daki Saldırısında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37’ye Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!