G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

İran’dan Askeri Geçit: Yeni Füze ve İHA Tanıtımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, Tahran’da düzenlenen askeri geçit töreninde yeni balistik füze ile kamikaze insansız hava aracını (İHA) tanıttı. Orta Doğu’da artan gerilimde, İran’ın Lübnan’ı vurması ve İsrail’in Gazze katliamı gibi olaylar yaşanıyor. Hizbullah ve İran’dan gelen tehditler ise gerilimi daha da arttırıyor.

İran-Irak savaşının başlangıcının 44. yıl dönümü olan “Kutsal Savunma Haftası” kapsamında Tahran’da düzenlenen askeri geçit törenine Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da katıldı. Tören, 23 farklı balistik füze ve insansız hava aracının sergilenmesiyle dikkat çekti. Yeni geliştirilen 1000 kilometre menzile sahip “Cihad” adlı balistik füze ve keşif/saldırı için kullanılan “Şahid-136 B” adlı kamikaze İHA ilk kez kamuoyuna tanıtıldı.

Pezeşkiyan, törende yaptığı konuşmada, İran’ın güçlü silah kapasitesi sayesinde işgal girişimlerine karşı koyabileceğini ifade etti. Bölgedeki sorunlara da değinen Pezeşkiyan, İslam ülkelerinin birlik olması halinde İsrail’in saldırganlığının önüne geçebileceğine inandığını belirtti. Geçit töreni, medya kuruluşları tarafından geniş çapta takip edilirken, kaynak olarak Anadolu Ajansı (AA) gösterildi. Büyük ilgi gören tören, bölgedeki siyasi ve askeri gelişmeleri de yakından takip eden uzmanlar tarafından da önemle incelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’dan Askeri Geçit: Yeni Füze ve İHA Tanıtımı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!