G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

BM: Lübnan’da Sivillere Yönelik Şiddet Eylemleri Savaş Suçudur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BM, Lübnan’da cihaz patlatılmasıyla ilgili şiddet eylemlerini savaş suçları olarak nitelendirdi. BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan acil oturumda, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Lübnan’da sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadı. Türk, iletişim cihazlarının silahlara dönüştürülerek marketlerden hastanelere kadar birçok mekanda patlatılmasının yeni bir harp yöntemi olduğunu belirtti. Bu tür saldırıların siviller arasında korku yaydığını ve insan haklarını ihlal ettiğini vurguladı.

Türk, savaşın kurallarının herkesi bağladığını ve sivil hedeflere karşı şiddet uygulandığında askeri ve sivil hedefler arasında ayrım yapılması gerektiğini belirtti. Sivilleri korumanın önemine değinen Türk, saldırıların orantılı olması gerektiğinin altını çizdi. Uluslararası insancıl hukuka göre, patlayıcı tuzakların sivil alanlara kurulmasının yasak olduğunu ifade ederek, bu tür saldırıların savaş suçu olduğunu vurguladı.

Türk, siviller arasında korku yaymaya yönelik şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek bağımsız ve kapsamlı bir soruşturma yapılmasını talep etti. Bu olayı tek başına ele almamanın gerekliliğine dikkat çeken Türk, Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki artan şiddet olaylarıyla ilişkilendirerek küresel bir mesele olduğunu vurguladı. Türk, uluslararası insan hakları hukukunun savaş zamanında bile insan onurunu korumak amacıyla var olduğunu hatırlattı.

Bu açıklamaların ardından gazeteci Fatih Yıldırım tarafından hazırlanan haberde, BM’nin Lübnan’daki cihaz patlatılmasıyla ilgili açıklamaları detaylıca yer aldı. Haberde, BM’nin sivil halkı koruma vurgusu ve uluslararası hukuk kurallarına atıfta bulunularak saldırıların ciddiyeti ve insani boyutu vurgulandı. Anadolu Ajansı’na dayandırılan haberde, Türk’ün açıklamalarının yanı sıra olayın Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki şiddet olaylarıyla bağlantısına da yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM: Lübnan’da Sivillere Yönelik Şiddet Eylemleri Savaş Suçudur

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!