G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

ROKETSAN’dan Etkili Savunma: ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silahı Sistemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ROKETSAN tarafından geliştirilen ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS), drone tehditlerine karşı etkili bir savunma çözümü sunmaktadır. YESS, kritik askeri tesisler ve devlet kurumlarını asimetrik tehditlere karşı koruma konusunda önemli bir rol üstlenmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte tehdit türlerinin değişmesi, yeni savunma sistemlerinin kullanımını zorunlu hale getirmektedir.

ALKA YESS, drone tehditlerini algılayarak lazer silahıyla imha edebilme özelliğine sahiptir. Bu sayede konvansiyonel küçük silahlarla engellenmesi zor hedeflere karşı etkili bir savunma sağlamaktadır. ROKETSAN tarafından yapılan açıklamaya göre, ALKA YESS’in seri üretim çalışmalarına 2023 yılında başlanmış olup Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterindeki tek enerji silahı olarak hizmet vermektedir. 2019 yılından bu yana asimetrik tehditleri etkisiz hale getirebilen ALKA, sürekli olarak yenilenen yetenekleriyle dikkat çekmektedir.

ALKA, dron tespit radarı ile aynı anda 100 hedefi takip edebilecek kapasiteye sahiptir. Ürün, 750 metreden 1500 metreye kadar olan menzilde yakın hava savunması sağlayabilmektedir. Ayrıca gündüz ve gece görev yapabilme yeteneği ile meskun mahallelerde kullanılabilecek bombalı tuzakların, yol kenarlarına yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneklerin ve patlamamış mühimmatların imha edilmesinde rol alabilmektedir.

ROKETSAN, ALKA NEW Lazer Silahı Sistemi üzerinde de çalışmalarını sürdürmektedir. ALKA’nın milli imkanlarla geliştirilen yeni bir savunma sistemi olduğu belirtilmektedir. ALKA’nın milli imkanlar ile geliştirme süreci Temmuz 2016’da başlamış olup çeşitli testlerden başarıyla geçmiş ve kabiliyetlerini kanıtlamıştır.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ALKA’nın konvansiyonel silahlarla engellenemeyen drone’lara karşı etkili bir savunma sağladığını belirtmiştir. ALKA ile kritik askeri tesislerin ve devlet kurumlarının drone tehditlerinden korunabileceğini vurgulamıştır. Türkiye’nin katmanlı hava savunma sistemi olan Çelik Kubbe Projesi’nin bir parçası olarak ALKA’nın seri üretim çalışmalarının devam ettiği ifade edilmiştir. Ayrıca ALKA’nın dost ve müttefik ülkelere ihracatı konusunda da çalışmaların sürdürüldüğü belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ROKETSAN’dan Etkili Savunma: ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silahı Sistemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!