G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

İsrail’in Gazze’deki Saldırısı Yüzünden Binlerce Filistinli Yeniden Yollarda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Zeytun Mahallesi’ne askeri saldırı başlattı. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana süren saldırılarda, çocukların da bulunduğu 29 binden fazla Filistinli öldürülmüş ve 69 binden fazla kişi yaralanmıştır.

Saldırılar sırasında, hastaneler, ibadet yerleri ve eğitim kurumları da hedef alınmıştır. İsrail ordu radyosunun yaptığı açıklamada, Zeytun Mahallesi‘ne saldırının birkaç hafta süreceği ve Hamas’ın altyapısına odaklanılacağı belirtilmiştir.

Hamas’tan yapılan açıklamada ise herhangi bir bilgi verilmemiştir. İzzeddin el-Kassam Tugayları ise, İsrail Merkava tanklarından birini Yasin 105 füzesiyle hedef aldıklarını ifade etmiştir. Saldırıların sonucunda, binlerce Filistinli tekrar yollara düşmüş ve kuzeydeki Zeytun Mahallesi’nden ayrılmıştır.

Filistinlilerin büyük bir kısmını kadın ve çocuklar oluşturmuş, ellerindeki eşyalarla bölgeden ayrılmaya çalışmışlardır. Yaşanan saldırılar nedeniyle sokaklarda büyük bir yıkım yaşanmıştır. Gazze Şeridi’nde yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı bölgede, 1,9 milyon kişi yerinden edilmiş ve birçok kez yer değiştirmek zorunda kalmışlardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Saldırısı Yüzünden Binlerce Filistinli Yeniden Yollarda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!