G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

İsrail, Gazze’de Bir Aileyi Daha Hedef Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılarda son durum hakkında bilgi verildi. İsrail ordusu, Refah kentinin kuzeyindeki ez-Zuhur Mahallesinde bulunan “el-Kadi” ailesine ait evi bombaladı. Bu saldırı sonucunda, evden 2 Filistinlinin cansız bedeni çıkarıldı. Ayrıca Gazze’nin Han Yunus kentinde de “en-Neccar” ailesine ait ev İsrail ordusu tarafından hedef alındı ve Huveyc ailesinden 6 Filistinlinin cesedi enkaz altından çıkarıldı. Bu saldırılar sonucunda, toplamda 6 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, 7 Ekim tarihinden bu yana en az 41 bin 272 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 95 bin 551 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Bu ölü ve yaralıların içinde 16 bin 795 çocuk ve 11 bin 378 kadın bulunmaktadır. Saldırılar sırasında enkaz altında kalan binlerce kişi olduğu ve sivil altyapının da ciddi şekilde zarar gördüğü ifade edildi. İsrail ordusunun Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okullara düzenlediği saldırıda ise 5’i çocuk, 2’si kadın olmak üzere toplam 8 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıların bilançosunun ağırlığı ve masum insanların can kayıpları göz önüne alındığında, uluslararası toplumun tepkisi ve barışçıl çözüm arayışları önem kazanmaktadır. Filistin halkının yaşadığı zorluklar ve acılar, tüm dünyanın dikkatini çekmekte ve bir an önce barışçıl bir çözüm bulunması gerektiği vurgulanmaktadır.

Bu tür çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede kalıcı barışın sağlanması için uluslararası toplumun daha fazla çaba harcaması ve gerekli adımları atması gerekmektedir. Sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğu ve insani krizin derinleşmesine sebep olduğu gerçeği unutulmamalıdır. İnsan haklarına saygı ve barışçıl çözümler doğrultusunda adımlar atılmalı ve masum insanların hayatları korunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’de Bir Aileyi Daha Hedef Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!