G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

İranlı Hackerlar Trump’ın Bilgilerini Biden’a İletti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), İranlı korsanların ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın seçim kampanyasına ait bilgileri çaldığını duyurdu. FBI, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı ile Ulusal Siber Güvenlik Birimi tarafından yapılan ortak açıklamada, İranlı korsanların Trump’a ait bilgileri çaldıklarını ve bu bilgileri ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibine yolladıklarını belirtti. Ayrıca, İran’ın anlaşmazlığı körüklemek ve seçim sistemine olan güveni sarsmak amacıyla bu siber saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Hackerların Trump’a ait bilgileri ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibine yolladığını kaydeden FBI, İranlı bilgisayar korsanlarının Haziran ayından bu yana Trump’ın seçim kampanyasına ilişkin çalıntı verileri ABD medya kuruluşlarına göndermeye devam ettiklerini açıkladı. FBI ayrıca, hackerların çaldıkları materyalleri Biden’ın kampanya ekibine doğrudan gönderdiğini belirtti. Ancak, açıklamada, hackerların çaldıkları verilerin içeriği hakkında bilgi verilmedi ve Biden’ın ekibinin bu maillere nasıl yanıt verdiği belirtilmedi.

ABD, Ağustos ayında İran’ı her iki ABD Başkan adayının seçim kampanyalarına siber saldırılar başlatmakla suçlamıştı. İran ise suçlamaları reddederek, ABD’nin iddialarının temelsiz olduğunu ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. İran’ın ABD seçimlerine müdahale etmek için bir nedeni ya da niyeti olmadığını belirten İran tarafı, ABD’nin suçlamalarının asılsız olduğunu savundu.

Trump kampanya ekibi ise Biden ve Harris’in kendilerine gönderilen mailleri nasıl kullandıklarını açıklamaları gerektiğini belirtti. ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı Trump’ın rakibi olan Başkan Biden, Temmuz ayında seçimden çekilerek Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklediğini açıklamıştı.

Sonuç olarak, FBI ve diğer güvenlik kuruluşları İranlı hackerların ABD seçim kampanyalarında faaliyet gösterdiğini belirterek, bu tür siber saldırıların demokratik süreci olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. İran ise suçlamaları reddederek, ABD’nin iddialarının doğru olmadığını savundu. Bu olaylar, uluslararası ilişkilerde dijital güvenlik konusunda önemli bir gündemi oluşturarak, taraflar arasındaki gerilimin artmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İranlı Hackerlar Trump’ın Bilgilerini Biden’a İletti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!