G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan’ı Savaşa Sürüklüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın Londra Büyükelçisi Rami Mortada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun siyasi amaçları için ülkesini savaşa sokmak istediğini belirtti. Mortada, İsrail’in Lübnan’da yaşanan son saldırıları hakkında bilgiler verdi ve uluslararası arenada tepkilerin yükseldiğine dikkat çekti.

Mortada, Sky News kanalında yaptığı açıklamada söz konusu saldırıların savaş suçu olduğunu vurguladı. İsrail’in eş zamanlı olarak sivilleri hedef alarak cihazları patlattığını ve bu saldırıların Hizbullah’la ilişkisi olmayan insanları da etkilediğini belirtti. Geçmişte de benzer taktikler kullandığını ifade eden Mortada, bölgeyi bir kez daha savaşın eşiğine getirdiğini ve bu durumun Netanyahu’nun siyasi kaderini etkilediğini söyledi.

Ayrıca Gazze’deki ateşkes görüşmelerine ilişkin de konuşan Mortada, İsrail’in bu görüşmeleri baltalamak istediğini ifade etti. Ülkedeki son saldırılar sonucunda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirten Mortada, İsrail’in tüm bölgeyi savaşın içine sürüklediğini açıkladı.

Lübnan’da yaşanan son saldırılarla ilgili detaylar da veren Mortada, Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının ve telsizlerinin patlatılmasının ardından yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını aktardı. Bu saldırıların ardından Lübnanlı yetkililerin İsrail’i suçladığını ancak İsrail’den herhangi bir resmi açıklama gelmediğini belirtti. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana süregelen çatışmaların da bu saldırılarla birlikte arttığını söyledi.

Son olarak Mortada, uluslararası kamuoyunun bu saldırılara karşı sessiz kalmaması gerektiğini ve İsrail’in bu tür saldırılarına son verilmesi için adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Uluslararası toplumun bu tür savaş suçlarına karşı sessiz kalmamaları ve gerekli adımları atmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA) – Yusuf Balıkçı, Editör

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan’ı Savaşa Sürüklüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!