G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Myanmar’da Yagi Tayfunu Faciası: Can Kaybı 268’e Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Myanmar’da yaşanan Yagi Tayfunu, en güçlü tayfunlardan biri olarak Asya’yı etkisi altına aldı. Bu doğal felaketin neden olduğu sel ve toprak kaymaları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 268’e yükseldi. Devlet İdare Konseyi, yaptığı açıklamada 88 kişinin de halen kayıp olduğunu duyurdu.

Yayınlanan raporlara göre, felaketin etkilediği bölgeler arasında Naypyidaw, Kayah, Kayin, Bago, Magway, Mandalay, Shan ve Ayeyarwady yer alıyor. Bu bölgelerde yolların, köprülerin, evlerin, iş yerlerin ve okulların hasar gördüğü belirtiliyor. Hükümet ise, hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına maddi destek sağlayacağını ve sel felaketinden etkilenen bölgelere hasara göre daha fazla yardım yapılacağını duyurdu.

İHA’nın haberine göre, bu yıl Asya’yı vuran en güçlü tayfun olan Yagi, büyük bir yıkıma neden oldu. Devlet İdare Konseyi tarafından yapılan son açıklamaya göre 268 kişi hayatını kaybetmiş durumda ve 88 kişi de hala kayıp. Felaketin etkilediği bölgeler arasında Naypyidaw, Kayah, Kayin, Bago, Magway, Mandalay, Shan ve Ayeyarwady bulunuyor. Bu bölgelerde altyapıda ciddi hasarlar meydana gelirken, hükümet ise hayatını kaybedenlerin ailelerine maddi destekte bulunacaklarını duyurdu.

Devlet İdare Konseyi’nin açıklamasına göre, Myanmar’da etkili olan Yagi Tayfunu’nun yol açtığı sel ve toprak kaymalarında yaşamını yitirenlerin sayısı 268’e yükseldi. Ayrıca 88 kişi hala kayıp durumda. Bu felaketin etkilediği bölgeler arasında Naypyidaw, Kayah, Kayin, Bago, Magway, Mandalay, Shan ve Ayeyarwady bulunmaktadır. Hükümet, hayatını kaybedenlerin yakınlarına maddi yardım sağlarken, selin hasar verdiği bölgelere daha fazla yardım yapılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Myanmar’da Yagi Tayfunu Faciası: Can Kaybı 268’e Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!