G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Almanya’da Türk Ailesine Yönelik Yangın Şüphesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde yaşanan bir yangın olayıyla ilgili savcılık tarafından kundaklama şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Eberswalde kentinde meydana gelen olayda, Türk vatandaşı Emine Çoban ve oğlu Umut Can Çoban hayatını kaybetti. Brandenburg Eyalet Savcılığı Sözcüsü Ingo Kechichian, yangının teknik bir arıza değil kasıtlı müdahale sonucu çıkmış olabileceğini belirtti. Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 4’ü ağır 6 kişi de yaralandı.

Yangının çıkış nedeni olarak, binanın alt katında tadilat yapılan bir berber dükkanının elektrik tesisatında bir arıza olabileceği ihtimali üzerinde duruluyordu. Ancak savcılık, yangının kasıtlı bir sabotaj sonucu meydana gelmiş olabileceğini düşünüyor. Friedrich-Ebert Caddesi’nde bulunan çok katlı binada çıkan yangın, Şanlıurfa kökenli Emine Çoban ve oğlu Umut Can’ın yaşamını yitirmesine neden oldu. Olayın ardından dörtü ağır olmak üzere altı kişi yaralandı.

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında henüz adli tıp işlemleri tamamlanmamış olsa da yangının kundaklama sonucu meydana gelmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Eberswalde kentindeki bu acı olay, Türk toplumunu ve şehri derinden sarsmış durumda. Emine Çoban ve oğlu Umut Can’ın hayatları, bu trajik olayla son bulmuşken, yaralılar ise tedavi altına alınmış durumda.

Brandenburg eyaletindeki yangın olayıyla ilgili soruşturmanın detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmamış olsa da kundaklama ihtimali üzerinde durulması, olayın vahametini ortaya koymaktadır. Yangının çıkış nedeni ve sorumlularıyla ilgili yapılacak detaylı araştırmaların sonuçları merakla beklenirken, Emine Çoban ve oğlu Umut Can’ın yakınları ve Türk toplumu bu acı haberle yasa boğulmuş durumda. Almanya’da yaşanan bu tür olayların ardındaki gerçeklerin aydınlatılması adına soruşturmanın titizlikle yürütülmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Türk Ailesine Yönelik Yangın Şüphesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!