G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze’deki Durumu Değerlendirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın da katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu’nun Ürdün’de gerçekleştirdiği toplantıda, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırıların durdurulmasına yönelik çabalar ile ateşkes görüşmeleri ele alındı. Toplantı, Ürdün’ün başkenti Amman’da gerçekleşti.

Gazze’de devam eden savaşa yönelik adımları gözden geçirmek amacıyla düzenlenen toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı. Toplantıda, İsrail’in Gazze’de devam eden saldırılarını durdurmak için yürütülen çalışmalar ve iki ülke arasındaki ateşkes görüşmeleri ele alındı.

Toplantı sonrası paylaşılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu üyeleriyle Amman’da bir araya geldiği ve Ürdün Kralı 2. Abdullah tarafından kabul edildiği belirtildi. Toplantılarda, İsrail’in Gazze’de devam eden soykırımına karşı çabalar, ateşkes görüşmeleri ve Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması ele alındı. Ayrıca, Batı Şeria’da yaşanan işgal, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün tarihi durumuna yönelik provokasyonlar da ele alındı.

Toplantıda, “Gazze’de devam eden soykırımın yanı sıra Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik yerleşimci şiddet ve İsrail ordusunun saldırıları endişe vericidir. Bölgedeki istikrarı ve uluslararası düzeni tehdit eden bu saldırılar karşısında uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu’nun, Filistin’de kalıcı barış için iki devletli çözüm sürecini desteklediği ve Filistin’in Birleşmiş Milletler’e üyelik sürecinin devam edeceği belirtildi. Çalışmaların sürdüğü hakkında bilgi veren açıklama, Filistin’in daha geniş tanınması ve BM üyeliği için çaba harcanacağını vurguladı.

Anadolu Ajansı (AA) haberine göre toplantı sonrası yapılan açıklamaların ardından, bölgedeki gelişmeler ve çözüm süreci için uluslararası toplumun destek çağrısında bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gazze’deki Durumu Değerlendirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!