G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, 3 Milyar Liralık Sahte Fatura İle Mücadele Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığı ile mücadele kapsamında sahte fatura kullanımını önlemek amacıyla 4 bin 500 büyük mükellefe ilişkin incelemelerini derinleştirdi. İlk aşamada 3 milyar liralık sahte fatura tespit edildi. Vergi Denetim Kurulu, vergi kaçakçılığına karşı yeni çalışmalara hız verdi.

Sahte fatura kullanan organizasyonlara odaklanan vergi müfettişleri, sahte fatura alan ve düzenleyen kişileri inceleyerek muhasebe işlemlerini de gözden geçiriyor. Bazı meslek mensuplarının sahte fatura düzenleyicisi veya kullanıcısı olan mükelleflere hizmet verdiği ve yoğun fatura trafiği olduğu belirlendi.

Geniş kapsamlı bir çalışma sonucunda, disiplin cezası almasına rağmen aktif olarak görev yapmaya devam eden mali müşavirlerin mükelleflerinin tamamına yakınının sahte belge düzenlediği ortaya çıktı. Ayrıca serbest muhasebeci ve mali müşavirler tarafından organize şekilde yönetilen yaklaşık 100 şirketin 2 bin 500 mükellefe sahte fatura düzenlediği tespit edildi.

Bakanlık, sahte belge düzenleme riski yüksek olan mükellefleri belirleyerek incelemeye aldı ve 4 bin 500 büyük mükellefi 3 milyar liralık sahte fatura kullanımıyla ilgili izaha davet etme kararı aldı. Bu davete uymayanlar hakkında vergi kaçakçılığı suçu yönünden işlem yapılması planlanıyor.

Mehmet Şimşek, vergi suçlarına karşı yeni çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, sahte fatura kullanarak vergi kaçakçılığı yapan kişilerin tespit edilmesinde ileri teknoloji kullanıldığını açıkladı. Vergi kaçakçılığına karşı mücadelede önemli olan organizasyonun açığa çıkarılmasını engellemek için geniş kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Organize vergi kaçakçılığı suçlarında genellikle muhasebe, mevzuat ve hukuk bilgisine sahip kişilerin yer aldığı belirtildi. Özellikle e-arşiv faturalarının kullanılmasıyla sahte belge düzenleyenlerin tespit edilmesi için geniş kapsamlı bir teknik altyapı oluşturuldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla vergide adalet ve etkinliğin artırılması hedefleniyor. Sahte fatura kullanımının engellenmesi ve kaçakçılık fiillerinin cezalandırılması amacıyla çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine Ve Maliye Bakanlığı, 3 Milyar Liralık Sahte Fatura İle Mücadele Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!