G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

ABD, Ukrayna’ya 6 Milyar Dolarlık Yardımı Sonlandırabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Ukrayna’ya yapmayı planladığı 6 milyar dolarlık yardımın durma riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Defence News’in haberine göre, ABD Kongresi, ay sonuna kadar adım atmazsa bu yardım durdurulacak. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, geçtiğimiz aylarda Ukrayna’ya Patriot ve NASAMS hava savunma sistemleri için kritik mühimmatlar da dahil olmak üzere, 6 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlanacağını duyurmuştu.

ABD’li yetkililer, Pentagon’un Ukrayna’ya silah sevkiyatına yetki veren sürenin sona erdiğini belirtti. Bu yetkinin devam edebilmesi için Biden yönetimi, Kongre’yi adım atmaya çağırdı. Yönetim, federal hükümetin kapanmasını önlemek ve 30 Eylül’de sona erecek mali yıl öncesinde bu yetkinin bir yıl daha uzatılmasını istiyor.

Eğer uzatma gerçekleşmezse Savunma Bakanlığı alternatif seçenekler arayacak. Yetkililer, 5.8 milyar dolarlık “Başkanlık Çekme Yetkisi’nin” (PDA) süresinin dolacağını ve sadece 100 milyon dolarlık PDA’nın ay sonunda geçerli olacağını söyledi. PDA, Pentagon’un stoklarındaki silahları hızlıca Ukrayna’ya göndermesine imkan tanıyor. Ayrıca, Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi kapsamında 4 milyar dolardan fazla fonun hala mevcut olduğu ve bu paranın 2025’e kadar geçerli silah sözleşmelerine ayrıldığı belirtilmekte.

ABD Genelkurmay Başkanı General CQ Brown, Ukrayna’nın kış savaşına hazırlanması için hava savunma desteğinin önemli olduğunu vurguladı. Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder ise, PDA’nın uzatılması için Kongre ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Ryder, “Şu anda, yetkilerin uzatılması ve çekme paketlerine devam etmemizi sağlayacak bir çözüm bulmak için Kongre ile çalışmaya devam ediyoruz” dedi. ABD, genellikle ayda iki veya üç kez yeni çekme paketlerini duyuruyor.

Kongre’nin PDA’yı onaylamaması durumunda, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı mücadelesinde zorlanabileceği belirtiliyor. Daha önce, Kongre’nin Ukrayna’ya 61 milyar dolarlık ek fonu onaylamasındaki gecikme, Ukrayna’nın mühimmat eksikliğine ve Rusya’nın daha fazla toprak kazanmasına yol açmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, Ukrayna’ya 6 Milyar Dolarlık Yardımı Sonlandırabilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!