G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Rusya’da Hapishanede Ölen Alexei Navalny’nin Eşinin Sosyal Medya Hesabı Askıya Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’da tutuklu bulunan muhalif lider Alexei Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya’nın, sosyal medya platformu olan X hesabı, muhalif paylaşımlar nedeniyle askıya alındı. Bu durum, Navalnaya’nın eşinin ölümü üzerine yaptığı paylaşımların platformun kurallarını ihlal ettiği düşünülerek alınan bir karardır.

Navalnaya’nın eşinin ölümüyle ilgili yaptığı paylaşımlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e suçlamalar yöneltmiş ve tartışmalara neden olmuştur. Kendisi, eşinin cesedinin geri verilerek onurlu bir şekilde gömülmesine izin verilmesi çağrısında bulunmuştur. Ancak bu paylaşımlar sonrasında Yulia Navalnaya’ya ait X hesabı askıya alınmıştır.

Navalny’nin ölümü, 17 Ocak 2021 tarihinde başkent Moskova’ya dönüşünde gözaltına alınması ve sonrasında ceza alması süreciyle ilgili olarak gerçekleşmiştir. Hapiste bulunduğu süre zarfında çeşitli yolsuzluk davalarından ve aşırılık yanlısı topluluk oluşturmak suçlamalarından mahkum edilen Navalny, 16 Şubat 2023 tarihinde cezaevinde hayatını kaybetmiştir.

Eşi Yuliya Navalnaya, eşinin ölümünden Rusya Devlet Başkanı Putin’i sorumlu tutarak, eşinin çalışmalarını devam ettireceğini belirtmiştir.

Bu olay, Rusya’da gündemi oldukça etkileyen bir konu olup, uluslararası medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında geniş yer almıştır. Bu durum, Rusya’daki muhalif hareketlerin ve muhaliflerin hak ve özgürlük mücadelesinin ne denli zorlu bir süreç olduğunu göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’da Hapishanede Ölen Alexei Navalny’nin Eşinin Sosyal Medya Hesabı Askıya Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!