G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

İsrail’in İnsanlığa Karşı Giriştiği Kanlı Siber Terör Saldırısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in, Lübnan’daki Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarına sızdığı ve bu cihazların patlatıldığı bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu patlamaların sonucunda ülke genelinde 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2,800 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Patlamaların Detayları

Lübnan’da Hizbullah’ın temin ettiği seyyar çağrı cihazlarının patlaması neticesinde birçok kişi yaralanırken, ölüm haberleri de gelmeye başladı. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el Ebyad, patlamaların en az 8 kişinin ölümüne ve 2,800 kişinin yaralanmasına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, Lübnan resmi haber ajansı NNA, Sağlık Bakanı Ebyad ile Enformasyon Bakanı Ziyad Mekari’nin, bu ölümcül patlamalardan İsrail’in siber saldırılarını sorumlu tuttuğunu belirtti.

Hizbullah’tan Açıklama

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada, hareketin farklı birimlerinde çalışan bazı kişilerin kullandığı “pager” çağrı cihazlarında, henüz belirlenemeyen nedenlerle eş zamanlı patlamaların meydana geldiğini bildirdi. Açıklamada, Hizbullah’a bağlı uzman birimlerin bu olayların güvenlik ve teknik açıdan derinlemesine soruşturulmakta olduğu vurgulandı. Bunun yanı sıra, şunlar kaydedildi:

“Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Siyonist düşman İsrail’in psikolojik savaşına alet olan asılsız haberler ve yanlış bilgi yayma girişimlerine karşı halkımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür söylentiler, İsrail’in kuzeydeki durumu değiştirme tehditleriyle eş zamanlı gündeme getirilmektedir. Direniş, Lübnan’ı ve kararlı halkını korumak için en yüksek hazırlık seviyesindedir.”

Büyükelçi de Yaralandı

İran’ın haber ajansları, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Emani’nin de çağrı cihazlarının patlaması sonucu yaralandığını bildirdi. Yarı resmi Fars haber ajansı, bir kaynağın “Emani’nin yüzeysel bir yaralanması var ve şu anda hastanede gözlem altında” şeklindeki açıklamasını aktardı.

Patlayan çağrı cihazları Türkiye’de de satılıyor!

İsrail’in Lübnan’a yönelik çağrı cihazlarıyla gerçekleştirdiği saldırıda binden fazla kişi yaralandı. Saldırıda kullanılan ‘Teletrim’ markalı cihazların Türkiye’de de çok ucuz fiyatlarla satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Kan Bağışı Çağrısı

Patlamaların ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı kan bağışı çağrısında bulundu. Bakanlık, ülke genelindeki hastanelerde yüksek sayıda yaralı olması durumunda alarma geçilmesi ve yaralıların diğer bölgelere sevk edilmesi için bakanlıkla işbirliği yapılması gerektiğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in İnsanlığa Karşı Giriştiği Kanlı Siber Terör Saldırısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!