G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan Açıklaması: “ABD’nin bu olayda dahli yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Lübnan’da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarına yapılan saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Sözcü, ABD’nin bu olayla bir ilgisinin olmadığını ve olaydan önceden haberdar olmadıklarını belirtti. Miller, saldırının sorumlusunu bilmediklerini ve bilgi topladıklarını ifade etti. İran’a da çağrıda bulunan Miller, ülkeler arasında gerginliğe yol açacak eylemlerden kaçınılmasını istedi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise saldırıyla ilgili haberlerden haberdar olmadıklarını ve İsrail ile Hizbullah arasında diplomatik bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Lübnan’ı terör saldırısı nedeniyle kınadı ve Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti. Saldırıda yaralanan İran Büyükelçisi için de teşekkürlerini ileten Arakçi, yaralılara tedavi sağlamak için hazır olduklarını söyledi. Lübnanlı Hizbullah milletvekili Ali Ammar’ın oğlu Mehdi’nin saldırıda yaşamını yitirdiği öğrenildi. Milletvekili Ammar, oğlunun ölümü üzerine İsrail’in yeni bir saldırı başlattığını belirterek, direnişin karşılık vereceğini ifade etti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ise saldırıdan zarar görmediği bildirildi.

İsrail’den henüz resmi bir açıklama gelmese de Genelkurmay Başkanı Halevi’nin ordunun üst düzey yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, saldırıların ele alındığı ve sivillere yönelik uyarıların devam ettiği ifade edildi. Hamas’tan yapılan açıklamada ise Lübnan’daki saldırı kınandı ve İsrail’in yenilgiye sürükleneceği vurgulandı. Saldırının sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, saldırılarda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 750 kişinin yaralandığını açıkladı. Hizbullah ve Lübnan hükümeti saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederken, İsrail’e misilleme yapacaklarını duyurdular. Lübnan Dışişleri Bakanlığı ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) başvuracaklarını açıkladı. Öte yandan, İsrail’de üst düzey askeri yetkililerin bir araya gelerek saldırıyı ele aldığı ve durumu değerlendirdiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Lübnan Açıklaması: “ABD’nin bu olayda dahli yok”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!