G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Alman F-35 Pilotları Kalamata’da Eğitilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atina ve Berlin arasında, Almanya’nın gelecekteki F-35 pilotlarının eğitimini Kalamata’daki 120. Hava Eğitim Filosu’nda gerçekleştirmesi için görüşmeler devam ediyor. Alman Hava Kuvvetleri’nin planına göre başlangıçta on pilotun eğitim alacağı belirtilirken, bu pilotların 120. Filo’nun iki yıllık programını tamamlamaları bekleniyor. Geçtiğimiz Mart ayında Alman General Günter Katz başkanlığındaki bir heyet, Kalamata üssünü ziyaret ederek tesisleri inceledi ve müzakerelerin başlatıldığı duyuruldu.

Yunan medyasına göre, her Alman pilot için Yunanistan’ın yaklaşık 2.5 milyon dolar kazanacağı belirtiliyor. Almanya, İsrail’in Elbit firması tarafından işletilen Kalamata uluslararası eğitim pilotu tesisinde eğitim almaya ilk ilgi gösteren ülke oldu. Elbit Systems, Yunan devletiyle 2021’de 1.65 milyar dolarlık bir sözleşme imzalayarak tesisin yenilenmesi ve işletilmesini üstlendi.

Alman Hava Kuvvetleri, yakın bir zamanda Yunanistan’a on öğrenci pilot göndermeyi planlarken, Alman pilotların Yunan meslektaşlarıyla aynı müfredatı takip edeceği vurgulanıyor. Programın teorik dersler sonrasında eğitim uçaklarının mevcudiyetine bağlı olarak yaklaşık iki yıl süreceği tahmin ediliyor. Zone Militaire’nin haberine göre, Luftwaffe’nin bu eğitim ortaklığı arayışının temel nedeni, Euro NATO Jet Pilot Eğitimi’nin kullanılan eğitim uçağı T-38C Talon’un artık yeterince etkin olmaması.

Bu işbirliğiyle ilgili detayların netleşmesi ve görüşmelerin tamamlanmasıyla birlikte, Almanya’nın F-35 pilotlarını Kalamata’daki askeri hava üssünde eğitim almaya başlaması bekleniyor. T-38 Talon jet eğitim uçağının kullanım zorlukları nedeniyle yeni bir ortaklık arayışına giren Luftwaffe, Yunanistan’daki eğitim altyapısını tercih ediyor. Atina ve Berlin arasındaki bu anlaşma, hem Almanya’nın hem de Yunanistan’ın savunma alanında iş birliğini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman F-35 Pilotları Kalamata’da Eğitilecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!