G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Samsun’da Gezici Kütüphane ile Sokak Oyunları Canlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Gazi İl Halk Kütüphanesi’ne teslim edilen Gezici Kütüphane, bugüne kadar 30’a yakın bölgeyi dolaşarak, aralarında mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının da bulunduğu yaklaşık 5 bin çocuğa kütüphane hizmeti sundu. Kitapları çocuklarla buluşturmanın yanı sıra, Gezici Kütüphane, eski sokak oyunlarını canlandıran etkinliklerle de büyük ilgi topluyor. Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları şenliği, çocuklara hem kitapların hem de geleneksel oyunların keyfini yaşatıyor.

Etkinlik, çocuklar seksek, halat çekme, sandalye kapmaca, ip atlama ve çuval yarışı gibi geleneksel oyunları oynayarak eğlenceli anlar yaşadı. Şenlik, yalnızca çocuklar için değil, ebeveynler için de nostalji dolu bir atmosfer sundu. Ebeveynler, çocuklarıyla birlikte oyun oynamanın keyfini yaşarken geçmişteki güzel anıları da hatırlıyor. Gezici Kütüphane’nin amacı, çocuklara unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarıyla hatıralarını tazeleme fırsatı sunmak ve aynı zamanda ebeveynlerin çocuklarıyla bağ kurmalarını sağlamak.

Etkinliğe katılan velilerden Soner Han Sağlam, çocukların sokak oyunlarıyla eğlenirken kendisinin de çocukluğunun oyunlarını yeniden yaşadığını belirterek, bu deneyimi paylaştı. Ebeveynler, çocuklarını bu tür etkinliklere yönlendirirken hem nostalji yaşama fırsatı buluyor hem de onların açık havada, geleneksel oyunlarla oynamalarına destek oluyor. Çocuklar da ebeveynlerinin de katıldığı bu etkinliklerde hem eğleniyor hem de anıları canlandırıyor.

Etkinlik kapsamında çocuklara kitap ödülleri de verilerek onların kitap okuma alışkanlıklarını artırmak hedefleniyor. Çocuklar, açık havada oynadıkları oyunların keyfini çıkarırken aynı zamanda kitaplarla da buluşuyor. Katılımcı çocuklar oyunlarla eğlenirken aynı zamanda sosyalleşme fırsatı da buluyorlar. Ebeveynler de çocuklarının eğlenceli vakit geçirmesini izlerken kendi gençliklerine dair anılara dalıyorlar.

Gezici Kütüphane’nin düzenlediği unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları etkinliği, çocuklara hem eğlenceli anlar yaşatıyor hem de kültürel mirası koruma adına önemli bir görev üstleniyor. Ebeveynler, çocuklarının geleneksel oyunları öğrenmesine ve eğlenmesine destek olurken kendi gençliklerine dair hatıraları canlandırmanın keyfini yaşıyorlar. Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği bu etkinlikler, aileler için keyifli bir gün geçirme fırsatı sunarken çocuklara da unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun’da Gezici Kütüphane ile Sokak Oyunları Canlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!