G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Joe Biden’dan Donald Trump’a destek telefonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, “suikast girişimi” olduğu belirtilen olayın ardından eski ABD Başkanı Donald Trump’ı telefonla arayarak “geçmiş olsun” dileğini iletti. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Trump’ı telefonla arayarak son yaşanan olayla ilgili görüşme gerçekleştirdi. Başkan Biden, eski Başkan Trump’la telefonda konuşarak onun iyi olduğundan memnun olduğunu belirtti. İki lider samimi bir sohbet yaptı ve Trump, telefon görüşmesi için teşekkürlerini iletti. Trump da görüşmeye dair yazılı bir açıklama yaparak, Biden’la içten bir konuşma gerçekleştirdiklerini belirtti. Suikast girişimi olduğu iddia edilen olayla ilgili olarak Biden’ın Trump’ı aradığı ancak ilk görüşmede ulaşamadığı, daha sonra yeniden aramayı planladığı ifade edildi.

Olay dün akşam Florida’daki golf sahasında meydana geldi. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın çevresinden silah sesleri yükseldi, ancak Trump’ın güvende olduğu hemen bildirildi. Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr.’ın X hesabından yaptığı paylaşımda, olay sonrası sahadaki çalılıklarda bir AK-47 silahının bulunduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurdu. Associated Press’e konuşan kaynaklar, Trump’ı korumakla görevli Gizli Servis ajanının, golf oynayan Trump’ın yakınlarında şüpheliye ateş açtığını belirtti. Trump, destekçilerine gönderdiği e-postada, “Asla pes etmeyeceğim” diyerek, “Etrafımda silah sesleri duyuldu, ama paniğe kapılmadan önce şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim” ifadesini kullandı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Trump’a yönelik “suikast girişimi gibi görünen” olayı soruşturduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, olaya dair yaptığı açıklamada, “Gizli Servis daha fazla yardıma ihtiyacı var” değerlendirmesinde bulundu. Bu olay, Trump’ın 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki bir miting sırasında uğradığı suikast girişimiyle ilgili yaşadığı kulağındaki yaradan sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti.

Biden ve Trump arasındaki telefon görüşmesinde geçmiş olsun dilekleri ve iyi olmalarına yönelik konuşmalar yapıldı. İki lider arasında samimi bir diyalog gerçekleşti ve Trump, Biden’ın kendisini aramasından dolayı teşekkürlerini iletti. Açıklamalara göre, Biden ve Trump arasındaki konuşma oldukça içtendi ve önemli konuların yanı sıra kişisel iletiler de içeriyordu.

Olayın ardından yapılan açıklamalara göre, Trump’ın güvenliği konusunda resmi makamlar harekete geçti ve FBI olayı soruşturmakla görevlendirildi. ABD Başkanı Biden, konuya ilişkin açıklamasında Gizli Servis’e daha fazla destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Trump ise olay sonrası destekçilerine güvenliğini sağladığını ve pes etmeyeceğini belirtti.

Bu olay, ABD’de siyasi atmosferin ne kadar gergin olduğunu bir kez daha gösterdi. Trump’ın hem geçmişte hem de şu anki olayıyla ilgili detaylar hala net değilken, Biden’in içten geçmiş olsun temennisinde bulunması, siyasi rekabetin arka plana atılmasını sağladı. Ancak olayın ciddiyeti ve Trump’a yönelik tehditler, ABD’nin politik olarak ne kadar bölünmüş olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Joe Biden’dan Donald Trump’a destek telefonu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!