G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Şanghay’ı Vuran Bebinca Tayfunu: Elektrik Kesintileri ve Tahliyeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in en büyük şehri olan Şanghay, 1949 yılında yaşanan Gloria Tayfunu’ndan bu yana kıyılarına değen en şiddetli tayfun olan Bebinca Tayfunu’nun etkisini gün boyu hissetti. Şehirde sabah saatlerinde başlayan tayfun, caddelerin sular altında kalmasına, ulaşım seferlerinin iptal edilmesine ve elektrik kesintilerine neden oldu. Son 75 yılda şehri etkileyen en güçlü tayfun olmasına rağmen şu ana kadar can kaybı yaşanmazken bir kişi yaralandı. Şehir merkezinin kuzeyinde bulunan Çongming Adası’nda yaşlı bir adam, devrilen bir ağaç nedeniyle yaralandı. Rüzgarın saatte 151 kilometre hıza ulaştığı tayfun, 380’den fazla hanenin elektriğini keserken, 324 hektarlık tarım alanına zarar verdi.

Yaklaşan tayfun öncesinde, fırtınanın vurması beklenen kıyılarda yaşayan 414 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Tayfun sebebiyle şehrin havalimanlarında seferler durdurulurken 1400’den fazla uçuş iptal edildi. Ayrıca 600’den fazla tren ve 34 feribot seferi gerçekleştirilemedi. Öğle saatlerinden itibaren şiddeti azalan Bebinca Tayfunu, Şanghay’ın çevresindeki Ciangsu, Cıciang ve Anhui eyaletlerinin iç kesimlerine ilerledi. Tayfunun, Çin’de devam eden Güz Ortası Festivali tatili boyunca bölgeye büyük miktarda yağış getirmesi bekleniyor.

Bu gelişmelerden haberdar olan yerel makamlar, tayfun nedeniyle beklenen olumsuz etkileri azaltmak için önlem aldı. Özellikle şehrin çevresindeki yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar güvenli bölgelere tahliye edilirken, halkın can güvenliği öncelikli olarak ele alındı. Tayfunun etkilerinin azalması ve yağışların devam etmesi beklenirken, Çin yetkililerinin kriz yönetimi konusunda tam kapasite çalıştığı biliniyor.

Bu doğal afetin etkileri geniş çapta yaşanırken, bölge sakinlerinin güvenliğinin sağlanması ve zarar gören alanların en kısa sürede onarılması için çalışmalar sürüyor. Meydana gelen maddi hasarın yanı sıra, bir kişinin yaralanmasına rağmen can kaybının yaşanmamış olması olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki günlerde tayfunun etkilerinin azalması ve bölgenin normale dönmesi için çalışmalar devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanghay’ı Vuran Bebinca Tayfunu: Elektrik Kesintileri ve Tahliyeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!