G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Dünyanın en yaşlı kedisi Rosie, 33 yaşında hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’nin Norfolk bölgesinde yaşayan 73 yaşındaki Lila Brisset’in sahiplendiği Rosie isimli kedi, resmi olmayan kayıtlara göre dünyanın en yaşlı kedisi olarak biliniyordu. Rosie’nin 33 yaşında vefat etmesiyle, Guinness Rekorlar Kitabı’na daha önce girmiş olan Creme Puff’ın rekoru 38 yaşındayken bozuldu. Creme Puff’tan sonra en yaşlı kedi unvanını Rosie devralmıştı. Rosie’nin yaşının insan yaşına göre 152 yıla denk geldiği belirtilirken, sahibi Brisset’in Guinness’e resmi başvuruda bulunmadığı ifade edildi.

The Sun gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere’nin Norfolk bölgesinde yaşayan Lila Brisset’in 1990’larda sahiplendiği Rosie isimli kedi, 33 yaşında hayatını kaybetti. Brisset, Rosie’nin resmi olarak dünyanın en yaşlı kedisi unvanını alması için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurmadı. Guinness’e göre şu an dünyanın en yaşlı kedisi unvanına sahip olan Flossie isimli kedi ise İngiltere’de 28 yaşında.

Creme Puff’ın 38 yaşında vefat etmesiyle, Rosie 33 yaşındayken dünyanın en yaşlı kedisi olarak kayıtlara geçmişti. Rosie’nin sahibi Brisset, kedisinin yaşının insan yaşına göre 152 yıla denk geldiğini belirtti. Ancak Rosie’nin resmi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer almadığı ve bu unvanı resmi olarak taşımadığı ifade edildi. Flossie isimli kedinin Guinness’e göre şu an dünyanın en yaşlı kedisi olduğu belirtilirken, Rosie’nin unvanı resmi kayıtlara geçmedi.

Anadolu Ajansı kaynaklı habere göre, İngiltere’de yaşayan 73 yaşındaki Lila Brisset’in sahiplendiği Rosie isimli kedi, 33 yaşında hayatını kaybetti. Rosie’nin dünyanın en yaşlı kedisi olma unvanına sahip olmasına rağmen resmi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na bu unvanı taşımak için başvuru yapılmadığı belirtildi. Guinness’e göre şu an dünyanın en yaşlı kedisi olan Flossie isimli kedi ise İngiltere’de 28 yaşında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın en yaşlı kedisi Rosie, 33 yaşında hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!