G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Dünyanın En Yaşlı İnsanı: Tomiko Itooka

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’da bir huzurevinde yaşayan Tomiko Itooka, 117 yaşındaki Maria Branyas’ın vefat etmesiyle dünyanın en yaşlı insanı unvanını almıştır. Guinness tarafından yapılan açıklamaya göre, 116 yaşındaki Tomiko, yetkililer tarafından ziyaret edilmiş ve rekor sertifikası takdim edilmiştir. Bu ziyaretin ardından Tomiko, “dünyanın en yaşlı insanı” ünvanını almıştır. Tomiko, Japonya’nın İkinci Dünya Savaşı’na katıldığında 32 yaşındaydı ve İmparator Meiji döneminde doğmuştur. 117 yaşındaki İspanyol Maria Branyas ise 20 Ağustos’ta hayatını kaybetmiştir.

Tomiko Itooka, Japonya’da bir huzurevinde yaşamaktadır ve 116 yaşındadır. Guinness yetkilileri tarafından ziyaret edilerek rekor sertifikası verilmiş ve “dünyanın en yaşlı insanı” ünvanı kendisine verilmiştir. Tomiko’nun İkinci Dünya Savaşı’na katılmasıyla ilgili de bilgi verilmiştir. Bu süreçte 32 yaşında olan Tomiko, İmparator Meiji döneminde doğmuştur. Tomiko’nun bu ünvanı alması, 117 yaşındaki İspanyol Maria Branyas’ın vefat etmesiyle gerçekleşmiştir.

117 yaşındaki Maria Branyas’ın ölümünden sonra dünyanın en yaşlı insanı unvanı, Japonya’da bir huzurevinde kalan 116 yaşındaki Tomiko Itooka’ya verilmiştir. Guinness yetkilileri, Tomiko’ya ziyaret gerçekleştirerek rekor sertifikasını kendisine sunmuşlardır. Bu ziyaretin ardından Tomiko, resmi olarak “dünyanın en yaşlı insanı” ünvanını almıştır. Tomiko’nun İkinci Dünya Savaşı’na katılması da belirli bir yaşta olduğunu göstermektedir. Japonya’da doğan Tomiko, bu unvanı alarak Maria Branyas’ın yerine geçmiştir.

Sonuç olarak, 116 yaşındaki Tomiko Itooka, Japonya’da bir huzurevinde yaşamakta ve dünyanın en yaşlı insanı unvanını taşımaktadır. Maria Branyas’ın vefatından sonra bu unvan kendisine verilmiş ve Guinness yetkilileri tarafından resmi olarak belgelenmiştir. Tomiko’nun İkinci Dünya Savaşı’na katılması da onun hayatının ne kadar uzun ve dolu olduğunu göstermektedir. Japonya’nın tarihine tanıklık eden Tomiko, bu unvanı almaya layık görülmüştür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın En Yaşlı İnsanı: Tomiko Itooka

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!