G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Almanya, Özbekistan ile Göç Anlaşması İmzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya ve Özbekistan arasında göç anlaşması imzalandı. Anlaşma, Almanya’da iş gücü ve vasıflı işçi göçünü artıracak ve Almanya’da kalma hakkı olmayanların geri gönderilmesini kolaylaştıracaktır. Almanya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Özbekistan ziyareti sırasında bu anlaşmanın imzalandığı duyuruldu. Anlaşmanın düzensiz göçü sınırlandırarak Almanya’nın ekonomik büyümesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yapılan göç anlaşmasının Almanya’da kalma hakkı olmayan kişilerin geri gönderilmesi konusunda daha etkin bir işbirliği sağlayacağını belirtti. Faeser, kalifiye çalışanlar için iş piyasasında ve eğitim alanında fırsatlar sunulacağını ifade etti. Özbekistan’dan gelen kalifiye işçilerin Almanya’da iş gücü piyasasına katkı sağlayacağını vurgulayan Faeser, Almanya’nın çeşitli sektörlerde kalifiye iş gücüne ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Başbakan Olaf Scholz da Özbekistan’da yaptığı açıklamada, göç anlaşmasının Almanya’nın dünya genelinde ihtiyaç duyduğu iş gücünü kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti. Scholz, ekonomik büyüme için Almanya’nın iş gücüne duyduğu ihtiyacı karşılamak amacıyla bu tarz anlaşmaların önemli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda geri gönderilmesi gereken kişilerin de prosedürlerin basitleştirilerek ülkelerine dönüşlerinin kolaylaştırılacağını ifade etti.

Anlaşma aynı zamanda Almanya’nın daha önce Kenya, Gürcistan, Hindistan, Kolombiya ve Fas gibi ülkelerle de imzaladığı benzer anlaşmaların bir devamı niteliğinde. Bu ülkelerle yapılan anlaşmalar da iş gücü piyasasına katkı sağlama amacı gütmekte ve Almanya’nın ekonomik büyümesine destek olmaktadır.

Bu anlaşma ile Almanya’nın göç politikalarında ve iş gücü piyasasındaki dengelerinde değişiklikler olması beklenmektedir. Ayrıca, düzensiz göçün engellenmesi ve geri gönderilen kişilere destek sağlanması da anlaşmanın önemli hedefleri arasında yer almaktadır. Anlaşmanın detayları ve uygulanma süreci ile ilgili gelişmelerin takip edilmesi, Almanya ile Özbekistan arasındaki göç ilişkilerinin nasıl şekilleneceği konusunda bilgi verici olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya, Özbekistan ile Göç Anlaşması İmzaladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!