G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Myanmar’da Yagi Tayfunu: Ölü Sayısı 113’e Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Myanmar’ın orta bölgelerinde etkili olan Yagi Tayfunu nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 113’e yükselirken, 64 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Asya’da birçok ülkede can kayıplarına ve büyük hasara yol açan Yagi Tayfunu, Myanmar’ın orta bölgesindeki Kayah, Kayin, Mandalay, Mon ve Shan eyaletlerinde de felakete yol açtı. Ülkeyi yöneten cuntanın Sözcüsü Tümgeneral Zaw Min Tun, tayfun nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 113’e yükseldiğini ve kayıp sayısının ise 64 olduğunu bildirdi. Ülkede 320 binden fazla kişi geçici barınaklara yerleştirilirken, 66 bin ev ile 375 okul ve 1 manastır yıkıldı. Yol ve diğer altyapılar sular altında kaldı. ABD destekli yayın kuruluşu Radio Free Asia ise, Myanmar’da en az 160 kişinin öldüğünü aktarırken, iktidardaki cuntaya yakın sosyal medya hesapları sadece Mandalay bölgesinde 230 kişinin öldüğünü öne sürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yagi Tayfunu Myanmar’ın orta bölgelerinde büyük bir yıkıma sebep oldu. Can kaybı 113’e yükselirken, 64 kişi hala kayıp durumda. Myanmar’ı yöneten cuntanın Sözcüsü Tümgeneral Zaw Min Tun, tayfunun neden olduğu felaketin boyutlarını açıkladı. Ülkede 320 binden fazla kişi geçici barınaklara yerleştirilirken, binlerce ev, okul ve manastır yıkıldı. ABD destekli yayın kuruluşu Radio Free Asia, ölü sayısının daha yüksek olabileceğini belirtirken, iktidara yakın sosyal medya hesapları ise farklı rakamlar verdi.

Yagi Tayfunu, Asya’da birçok ülkeye zarar verirken, Myanmar’ın orta bölgelerinde de büyük hasara neden oldu. 113 kişinin hayatını kaybettiği ve 64 kişinin kayıp olduğu felaket, ülke genelinde endişe yaratmış durumda. Tümgeneral Zaw Min Tun’un açıklamalarına göre, 66 bin evin ve 375 okulun yıkıldığı, yolların sular altında kaldığı belirtiliyor. Ancak rakamların tam olarak net olmadığı ve ölü sayısının artabileceği de iddia ediliyor.

Yagi Tayfunu, Myanmar’ın orta bölgesindeki Kayah, Kayin, Mandalay, Mon ve Shan eyaletlerinde de etkili oldu. Ülkeyi yöneten cuntanın Sözcüsü Tümgeneral Zaw Min Tun, tayfunun neden olduğu trajedinin boyutunu açıkladı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde binlerce kişi barınma ihtiyacıyla karşı karşıya kalırken, altyapıda büyük hasarlar meydana geldi. Radio Free Asia ve iktidara yakın sosyal medya hesapları da farklı can kaybı rakamları vererek durumu daha da karmaşık hale getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Myanmar’da Yagi Tayfunu: Ölü Sayısı 113’e Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!