G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Şanghay’da Yaklaşan Tayfun: 9 Bin Kişi Tahliye Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in en büyük şehri olan Şanghay’da yaklaşmakta olan Bebinca Tayfunu sebebiyle, merkeze bağlı Çongming ilçesinde yaşayan 9 bin 318 kişi tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildi. Yerel yönetim tarafından yapılan açıklamada, Çin kıyılarını etkilemesi beklenen tayfun sebebiyle acil durum tedbirleri alındığı duyuruldu. Bu tedbirler kapsamında Çongming ilçesinde yaşayan 9 bin 318 kişi tahliye edildi ve fırtınanın etkilerinden korunmaları sağlanmış oldu.

Tayfun alarmı nedeniyle gerekli önlemlerin alındığı Çin genelinde endişe ve tedirginlik hakim. Çin Meteoroloji İdaresi saatte 151 kilometreye varan hızla esen rüzgarlar taşıyan Bebinca Tayfunu’nun doğu kıyıları etkisi altına alacağını ve aşırı yağışlara neden olabileceğini belirtiyor. Tahliye edilen kişi sayısının 9 bin 318 olduğu açıklanırken, Şanghay’daki Pudong ve Hongqiao havalimanlarında seferlerin iptal edildiği, 600’den fazla uçak seferinin gerçekleşemeyeceği duyuruldu.

Şanghay şehir merkezindeki Yangshan Deep Water Limanı’nın da boşaltılacağı belirtilirken, tedbirlerin bu akşam saat 20.00 itibarıyla başladığı ifade edildi. Bebinca Tayfunu’nun Şanghay’ı etkilemesi beklenen saatlerde alınan bu önlemlerin şehirdeki sakinlerin güvenliğini sağlamak adına hayati önem taşıdığı vurgulandı. Uçak seferlerinde yaşanan iptaller ve liman boşaltmalarıyla birlikte şehirdeki hareketliliğin azaldığı gözlemlendi.

Çin’deki tayfun alarmıyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, Bebinca Tayfunu’nun kıyılara ulaşmasıyla beraber şiddetli yağışların ve güçlü rüzgarların etkili olması bekleniyor. Çin hükümeti ve yerel yönetimler tarafından alınan tedbirlerin olası hasarların önüne geçmeyi amaçladığı bildirildi. Çongming ilçesindeki tahliyelerin zamanında gerçekleşerek bölge sakinlerinin güvenli bölgelere nakledilmesiyle can ve mal kaybının minimize edilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı’nın verdiği bilgilere göre, Bebinca Tayfunu’nun Çin’in doğu kıyılarında etkili olması beklenirken, havaalanlarında ve limanlarda alınan tedbirler sebebiyle ulaşım ve ticari faaliyetlerde aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Çin Meteoroloji İdaresi’nin yapmış olduğu tahminlere göre tayfunun etkisinin devam edeceği süre boyunca vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanghay’da Yaklaşan Tayfun: 9 Bin Kişi Tahliye Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!