G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

İsveç, Göçmenlere Dönüş İçin Ödeme Yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveç hükümeti, aşırı sağcıların desteğiyle kurulan bir hükümet olup, ülkelerine gönüllü dönmeyi kabul eden göçmenlere verilen parayı artırmaya karar vermiştir. Bu karar kapsamında, aşırı sağcı destekçilerin de onayıyla 2026 yılından itibaren ülkelerine dönmeyi seçen göçmenlere yaklaşık 30 bin euro veya 350 bin İsveç Kronu ödeme yapılacaktır. Halihazırda ise göçmen yetişkinler için 10 bin kron, çocuklar için 5 bin kron ödeme yapılmaktadır, aile başına ise en fazla 40 bin kron ödenmektedir.

Aşırı sağcı İsveç Demokratları partisinden Ludvig Aspling, dönüş yapmak isteyenlere zaten 1984 yılından beri ödeme yapıldığını fakat bu durumun pek bilinmediğini ve miktarın az olduğunu belirtmiştir. Aspling, bu ödemenin daha fazla kişiye duyurulması durumunda ve miktarın arttırılması halinde dönüş yapacak kişi sayısının da artacağını öne sürmüştür. Ancak hükümetin ve uzmanların yapmış olduğu analiz sonucunda, ödenek artırımının beklentileri karşılamayacağı ve maliyet açısından mantıklı olmadığı belirtilmiştir.

Muhafazakar Başbakan Ulf Kristersson da aşırı sağcı İsveç Demokratlarının desteğiyle 2022 yılında göreve gelmiş ve göç karşıtı önlemler alma sözü vermiştir. İsveç, 1990’lı yıllardan bu yana farklı ülkelerden göç almış olup, uyum politikalarında başarılı olmakta zorlandığı bilinmektedir. Göçmenler için yapılan ödeme artışı kararıyla birlikte, ülkelerine dönmeyi seçen göçmenlerin sayısının artması ve göç politikalarının nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsveç, Göçmenlere Dönüş İçin Ödeme Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!