G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Kongo’da Darbe Girişimi Davasında İdam Kararı Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’ye karşı gerçekleştirilen darbe girişimi suçlamasına yönelik mahkeme kararını açıkladı. Davada 51 sanık tutuklu olarak yargılandı ve içlerinde ABD, Belçika, İngiltere ve Kanada vatandaşlarının da bulunduğu 37 kişi idam cezasına çarptırıldı. 14 kişi ise mahkeme tarafından beraat etti. 19 Mayıs’ta gerçekleşen darbe girişimi ise zamanında güvenlik güçleri tarafından engellenmişti.

Davada yer alan 51 sanıktan 37’si idam cezasına çarptırıldı. Bu sanıklar arasında farklı ülkelerden vatandaşlar da bulunmaktaydı. Mahkeme tarafından beraat eden 14 kişi ise suçsuz bulundu. Darbe teşebbüsü 19 Mayıs’ta Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde gerçekleşmiş ancak güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle önlendi.

Mahkeme kararına göre darbe girişimine karışan bazı sanıkların idam cezası aldığı açıklandı. ABD, Belçika, İngiltere ve Kanada vatandaşlarının da bulunduğu 37 kişi suçlu bulunarak idam cezasına çarptırıldı. Ancak 14 kişi ise mahkeme kararıyla beraat etti. 19 Mayıs’ta gerçekleşen darbe teşebbüsü güvenlik güçlerince engellenmiş ve ülkede huzurun devamı sağlanmıştı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yaşanan darbe girişimi suçlamasında karar verildi. 51 sanığın yargılandığı davada, ABD, Belçika, İngiltere ve Kanada vatandaşlarını da içeren 37 kişi idam cezasına çarptırıldı. Diğer yandan, 14 kişi ise beraat etti. Darbe teşebbüsü, 19 Mayıs günü güvenlik güçleri tarafından engellenmişti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’ye karşı yapılan darbe girişimi suçlamasında karar açıklandı. 51 sanığın yargılandığı davada, aralarında ABD, Belçika, İngiltere ve Kanada vatandaşlarının da bulunduğu 37 kişi idam cezasına çarptırıldı. Karara göre, 14 kişi ise beraat etti. Darbe teşebbüsü, 19 Mayıs tarihinde gerçekleşmiş fakat güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda önlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kongo’da Darbe Girişimi Davasında İdam Kararı Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!