G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den İsrail’e Tepki: “Ateşkese Ulaşmanın Aciliyetini Gösterdi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na ait bir okulu hedef aldığı saldırı sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Polonya’da bulunan resmi ziyareti sırasında bu konuya ilişkin değerlendirme yaptı. Gazze’deki Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki okula yapılan saldırı sonucunda 6 BM çalışanının hayatını kaybettiği bilgisi geldi. Blinken, bu durumun acilen ateşkes anlaşması sağlanmasının önemini vurguladı. Gazze ve dünyanın dört bir yanındaki insani yardım çalışmalarının korunması gerektiğini belirterek konunun İsrail ile görüşülmeye devam edileceğini ifade etti.

Saldırıda 18 kişinin öldüğü ve 18 kişinin yaralandığı açıklandı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırıda 6 BM personelinin de yaşamını yitirdiğini duyurdu. Blinken, Hamas’ın bölgedeki faaliyetlerine dikkat çekerek, sivilleri tehlikeye atan bu tür eylemlere son verilmesi gerektiğini söyledi. Ateşkesin aciliyetine vurgu yaparak Gazze’de korunaklı bir alan oluşturmanın önemine değindi.

İsrail ordusunun aynı okula beşinci kez düzenlediği saldırılar da kınandı. Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada saldırıda kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin yaralandığı belirtildi. Blinken, insani yardım alanlarının korunması gerektiğini ve Hamas’ın sivilleri tehlikeye atan eylemlerinden vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Blinken, toplantının devamında Gazze’de ateşkesin sağlanması ve insani yardım çalışmalarının sürdürülebilirliğinin elzem olduğunu belirtti. İsrail ile yapılacak görüşmelerin bu yönde ilerlemesi gerektiğini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı, bu tür saldırıların sivilleri ve insani yardım çalışanlarını hedef almasının kabul edilemez olduğunu ve bu tür durumların bir an önce son bulması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Gazze’deki mülteci kampındaki okula yapılan bu tür saldırıların sivil halkı ve yardım çalışanlarını hedef aldığı belirtilerek uluslararası toplumun bu konuda daha fazla duyarlılık göstermesi gerektiği vurgulandı. Bu olayın Gazze’de ateşkesin sağlanması konusundaki gerekliliği bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den İsrail’e Tepki: “Ateşkese Ulaşmanın Aciliyetini Gösterdi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!