G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Putin: “Ukrayna Rus topraklarına saldırırsa NATO ve ABD harekete geçecek”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10. St. Petersburg Uluslararası Birleşik Kültürler Forumu’na katıldıktan sonra “Rossiya-1” devlet televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Putin, Ukrayna’nın Rus topraklarına uzun menzilli silahlarla saldırmasına izin verilmesi konusunda yapılan tartışmalar hakkında konuştu. Kiev yönetiminin zaten insansız hava araçları ve diğer araçlar aracılığı ile saldırılar düzenlediğini ancak yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahlar kullanılması durumunda durumun değişebileceğini belirtti. Putin, bu durumun NATO ülkeleri, ABD ve Avrupa’nın doğrudan savaşa katılımına yol açabileceğini vurguladı.

Putin, Ukrayna yönetimine Rus topraklarına saldırma izni verilmesi veya verilmemesinin NATO ülkelerinin doğrudan çatışmaya dahil olup olmayacağına bağlı olduğunu belirtti. Eğer NATO ülkeleri, ABD ve Avrupa Ukrayna’daki savaşa katılırsa bu durumun çatışmanın doğasını önemli ölçüde değiştireceğine dikkat çekti. Putin, bu durumun Rusya, NATO, ABD ve Avrupa arasında bir savaş durumunu doğurabileceğini ifade etti. Rus lider, Ukrayna ordusunun modern yüksek hassasiyetli uzun menzilli sistemleri kullanma kapasitesine sahip olmadığını ve bu bilgilerin AB, ABD ve NATO’ya ait uydu bilgileri ile elde edildiğini belirtti. Ayrıca, söz konusu füze sistemlerinin sadece NATO ülkelerinin askeri personeli tarafından çalıştırılabileceğini vurguladı.

Putin’ın bu açıklamalarıyla Rusya’nın Ukrayna krizine ve savaşa yaklaşımı netlik kazandı. Putin, Ukrayna’yı yönlendiren güçlerin kim olduğuna dair şeffaflık ve netlik talep ederken, Uluslararası toplumun bu konuda nasıl bir pozisyon alacağı da belirsizliğini koruyor. Bu açıklamalarla birlikte tırmanan gerilim, Rusya ile NATO, ABD ve Avrupa arasındaki ilişkileri daha da karmaşık hale getirebilir. Putin, Ukrayna krizine dair kendilerine yönlendirilen tehditlere karşı gereken önlemleri alacaklarını belirtirken, uluslararası toplumun da bu konudaki tutumunu dikkatle izlemeye devam ediyor. Sonuç olarak, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik politikaları ve bu politikaların olası sonuçları uluslararası ilişkilerin seyrini etkilemeye devam edebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin: “Ukrayna Rus topraklarına saldırırsa NATO ve ABD harekete geçecek”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!