G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

Fas’ta M Çiçeği Vakası Tespit Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fas Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk M çiçeği vakasının tespit edildiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, küresel sağlık protokolü çerçevesinde M çiçeği vakasının tespit edildiği ifade edildi. Enfekte olan kişi Marakeş şehrindeki bir tıp merkezinde tedavi altına alındı ve sağlık durumu stabil bir şekilde devam ediyor. Hastaya gerekli tedavi uygulanmakta ve sürekli tıbbi takip altında tutulmaktadır. Sağlık ekipleri ulusal ve uluslararası sağlık standartlarına uygun olarak izolasyon işlemleri gerçekleştirirken, temaslıları belirlemek için epidemiyolojik araştırmalar yapılmaktadır.

M çiçeği virüsü genellikle fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte bireylerden bulaşmaktadır. Virüs, vücut döküntülerine dokunmak, bulaşık eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek gibi yollarla yayılmaktadır. Hastalığın ilk belirtileri virüsü kaptıktan sonra 5 ila 21 gün içinde ortaya çıkabilmektedir. Yüksek ateş, kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk ve ciltte kabarcıklar gibi belirtilerle kendini gösteren hastalığın tedavisi antiviral ilaçlarla yapılmaktadır. Hastalığın çoğu hafif geçmekte ve birkaç hafta içinde iyileşme sağlanmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü, M çiçeği virüsünü “maymun çiçeği hastalığı” olarak adlandırmış ve 2022 yılında “mpox” olarak değiştirmiştir. DSÖ, 14 Ağustos tarihinde M çiçeği virüsünü uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu ilan etmiştir. Bu bağlamda, Fas Sağlık Bakanlığı ve uluslararası sağlık kuruluşları, salgının kontrol altına alınması ve halk sağlığının korunması için çalışmalarına devam etmektedir.

Sonuç olarak, Fas’ta tespit edilen ilk M çiçeği vakası ülke ve uluslararası sağlık otoriteleri tarafından yakından takip edilmektedir. Hasta tedavi altındadır ve durumu stabil seyretmektedir. Tedbir amaçlı olarak izolasyon işlemleri uygulanırken, temaslılar da belirlenerek gerekli önlemler alınmaktadır. Virüsün yayılmasının önlenmesi ve hastaların sağlıklı bir şekilde tedavi edilmesi için gerekli adımlar atılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fas’ta M Çiçeği Vakası Tespit Edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!