G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 5 Filistinli hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Cibaliye Mülteci Kampı ile Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi’ne yönelik saldırıları sonucunda, 5 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’de 7 Ekim tarihinden itibaren devam eden saldırılarda en az 40 binden fazla masum öldü. İsrail, hava saldırılarını sürdürerek Mülteci Kampı ve Zeytun Mahallesi’ne saldırılar düzenledi. Saldırılarda, Cibaliye kampının El Fahura bölgesinde Sıyam ailesine ait bir ev vuruldu ve 3 kişi hayatını kaybetti. Yaralananlar ise Kamptaki Kemal Advan Hastanesine kaldırıldı.

İsrail ordusu, Gazze’nin güneyindeki Zeytun Mahallesi’ndeki Kaşko Caddesi’ne saldırarak 2 Filistinli’nin ölümüne yol açarken, birçok kişi de yaralandı. Gazze Şeridi’nin orta kesiminde El Bureyc kampının kuzeyinde gerçekleşen hava saldırıları sonucunda birçok ev yerle bir oldu. Ayrıca Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki bir ev savaş uçağı ile vurulurken, Sabra Mahallesi’ndeki evler de topçu saldırısına maruz kaldı.

İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere toplamda 41 bin 84 Filistinli hayatını kaybetti. 95 bin 29 kişi ise yaralandı. Gazze’deki saldırılar sürerken, Filistinli siviller güvenliğin daha fazla sağlanmasını talep ediyor. Saldırıların durdurulması ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun gereken adımları atması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA) – Adile Topçu, Editör

Yukarıdaki bilgilere göre, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda mülteci kampı ve mahalleler hedef alındı. Sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik yapılan saldırılarda birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Saldırıların durdurulması ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba sarf etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 5 Filistinli hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!