G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

İsrail’de Silahlanma Yarışı Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun 7 Ekim tarihinden beri devam eden saldırıları sonucunda Gazze’de sivil katliamlar yaşanmaktadır. İsrail’in uyguladığı soykırım dünya tarafından kınanmasına rağmen durdurulamamıştır. Bu süreçte Gazze’de hayatını kaybeden sivillerin sayısı artarken, İsrail’de vatandaşlar silahlanarak sokaklarda dolaşmaya başlamıştır. Görüntüler, bu silahlanma eylemlerini gözler önüne sermiştir.

İsrail toplumunda silah edinme yarışı başlamıştır. Yasal çerçevede silah edinmek isteyen kişiler, atış becerilerini geliştirmek için poligonlara akın etmekte ve silah ruhsatı için sıraya girmektedir. İsrail hükümetinin kuralları gevşetmesiyle birlikte, suç geçmişi bulunmayan ve sağlık sorunu olmayan bireyler kısa sürede silah ruhsatı alabilmektedir. Ayrıca, bireylerin mermi bulundurma limiti de artırılmıştır.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saat içerisinde Gazze’ye yapılan saldırılarda 34 Filistinli hayatını kaybetmiş ve 96 Filistinli yaralanmıştır. İsrail’in 7 Ekim tarihinden beri düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 41 bin 118’e yükselirken, yaralıların sayısı ise 95 bin 125’e ulaşmıştır.

Yaşanan bu trajik olaylar karşısında dünya kamuoyu tepkisini gösterirken, İsrail’deki silahlanma eylemleri endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Gazze’de sivil katliamlar devam ederken, İsrail’de silah taşıyan vatandaşların sayısındaki artış alarm vermektedir. Dünya barışı ve insan hakları açısından son derece endişe verici olan bu durumun bir an önce son bulması ve taraflar arasında barışçıl çözümler bulunması umulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Silahlanma Yarışı Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!