G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.451,34

Harris ve Trump Tartışmasında Galip Kim?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan medyasının büyük bir bölümüne göre, Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki canlı yayında gerçekleşen tartışma programından Harris galip çıktı. Ancak, başkanlık yarışının hala başa baş bir şekilde devam ettiği belirtiliyor. ABD’de 5 Kasım tarihinde yapılacak olan başkanlık seçimlerine sayılı günler kala Harris ve Trump’ın ABC News kanalında canlı olarak karşı karşıya geldiği tartışma, yankılarını sürdürüyor. Medya, tartışmanın ardından Harris’in Trump’a göre daha iyi performans sergilediği görüşünde birleşiyor.

Amerikan medyasında yapılan haberler ve analizlerde, Harris’in başlıklarda Trump’ın söylemlerine karşı daha dengeli ve etkili bir şekilde cevap verdiği vurgulanıyor. Özellikle kürtaj, göçmenlik ve Rusya-Ukrayna savaşı konularında Harris’in Trump’ı geri püskürttüğü belirtiliyor. Ancak bazı yorumcular, Trump’ın beklenen performansı sergilemesine rağmen bazı “tuzaklara” düştüğünü ve Harris’in de bazı sorunlar yaşadığını dile getiriyor. Afganistan’dan çekilme ve Biden yönetiminin performansı konularında Harris’in Trump karşısında etkisiz kaldığı ifade ediliyor.

Ana akım medya kuruluşlarında yer alan haberlerde, dün akşamki tartışma programının kararsız seçmenler üzerinde büyük bir etki yaratmadığı belirtiliyor. Tartışmaya ilişkin analizlerde, Harris’in bazı anketlere göre Trump’a karşı önde olsa da henüz net bir favori konumuna gelememiş olduğu vurgulanıyor. Ülke genelindeki anketlerde Harris ve Trump arasındaki farkın çok az olduğu ve seçimlere kısa bir süre kala hala başabaş bir yarışın devam ettiği ifade ediliyor. Örneğin, Real Clear Politics’e göre, Harris %48.4 oy oranıyla önde görünürken, Trump ise %47.3 oy oranıyla ona yakın bir konumda bulunuyor.

Sonuç olarak, medya ve yorumcuların genel görüşüne göre, Harris’in Trump’a karşı daha iyi bir performans sergilediği tartışma programından galip ayrılmış olsa da başkanlık yarışı halen çekişmeli bir şekilde devam etmektedir. Seçmenler arasında net bir favori belirlenememiş ve Harris ile Trump arasındaki fark çok az kalmıştır. 5 Kasım’da yapılacak olan seçimler, sonuçları beklenirken, her iki aday da halkın desteğini kazanabilmek için mücadelelerini sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Harris ve Trump Tartışmasında Galip Kim?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!