G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Sony’den Beklenen PlayStation 5 Pro Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sony, uzun süredir beklenen PlayStation 5 modelini sonunda tanıttı. Yeni oyun konsolu, 2020 yılında düzenlenen etkinlikte ilk kez görücüye çıktı ve kısa bir süre sonra ülkemizde satışa sunuldu. İlk dört haftasında 3.4 milyon adet satarak, PlayStation tarihinde en hızlı satış yapan konsol unvanını kazandı ve Amerika’da en hızlı satan konsol olarak tarihe geçti.

Sony, PS5 Pro modelini resmi olarak tanıttığı etkinlikte önemli donanım geliştirmeleriyle karşımıza çıktı. Yeni nesil işlemci ve grafik kartı sayesinde oyunlar daha yüksek çözünürlükte, yüksek kare hızlarında ve gerçekçi görsellerle çalışacak. 4K çözünürlükte oyun oynayanlar için büyük fark yaratacak olan PS5 Pro, ışın izleme teknolojisiyle oyunlara daha gerçekçi bir atmosfer katacak.

PS5 Pro, 8K çözünürlük desteğiyle oyunlarda benzeri görülmemiş bir netlik ve detay seviyesi sunacak. Işın izleme teknolojisi sayesinde oyun dünyaları daha gerçekçi ve etkileyici hale gelecek. AMD Ryzen Zen 4 işlemci ve RDNA 3 GPU ikilisi, PS5 Pro’ya güç katacak. Bu güçlü donanım sayesinde oyunlar daha akıcı çalışacak ve 120 FPS desteğiyle oyuncular daha hızlı ve dinamik bir deneyime ulaşacak.

PS5 Pro’nun işlemci, grafik işlemci, RAM, bellek bant genişliği, Teraflop, bellek ve depolama gibi teknik özellikleri de oldukça etkileyici. PlayStation Spectral Super Resolution teknolojisi ise görsel kaliteyi bir üst seviyeye taşıyarak yüksek çözünürlüklü ve net görüntüler sunacak.

PS5 Pro’nun Avrupa fiyatı 799 euro, ABD fiyatı ise 699 dolar olarak açıklandı. Yeni konsol, 7 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Türkiye fiyatının henüz netleşmemiş olmasına rağmen güncel kurlarla vergilerle birlikte yaklaşık 40 bin TL civarında olması bekleniyor. Bu fiyatlar doğrultusunda PS5 Pro’nun ülkemizdeki oyunseverler tarafından yoğun ilgi göreceği tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sony’den Beklenen PlayStation 5 Pro Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!