G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Bayraktar TB2 S5 İHA 10 Bin Saatlik Uçuş Süresini Tamamladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar firması tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA) filosunda önemli bir dönüm noktası yaşandı. 2014 yılında askeri envantere alınan S5 kuyruk numaralı Bayraktar TB2, 10 bin saatlik uçuş süresine ulaşarak görevini başarıyla tamamladı. Bu, Türkiye’de gövde ömrünü tamamlayan ilk İHA oldu. Baykar, S5 İHA’yı hizmet süresini tamamlayarak Kara Kuvvetleri Komutanlığına hediye etti.

Bayraktar TB2 S5 İHA, 2014 yılında kabul testlerini geçerek ordunun envanterine girmişti. Ardından birçok operasyonda görev alan ve toplamda 750’den fazla sorti gerçekleştiren İHA, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından sıklıkla kullanıldı. Bayraktar TB2 S5 İHA’nın hizmetten çekilmesi üzerine İstanbul’da bir tören düzenlendi ve İHA eğitim ve test uçağı olarak kullanılmak üzere yeni görev yerine uğurlandı.

Bayraktar TB2 serisi İHA’lar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanı sıra diğer kurumlar ve uluslararası operasyonlarda da kullanılarak başarılı sonuçlar elde etti. Özellikle Karabağ’daki çatışmada kilit rol oynayan İHA’lar, hem ulusal hem de uluslararası arenada tercih edilen sistemler arasında yer alıyor. Ayrıca, Türk havacılık tarihinde çeşitli rekorlara imza atan Bayraktar TB2, kendi sınıfında Türkiye irtifa rekoru da dahil olmak üzere farklı başarılar elde etti.

NATO ve AB üyeleri de Bayraktar TB2 İHA’larına ilgi gösteriyor. 2014 yılından itibaren dünya çapında çok sayıda uçuş gerçekleştiren İHA’lar, NATO üyeleri olan 6 ülke ile AB üyeleri olan 4 ülkenin envanterinde yer alarak uluslararası arenada önemli bir konuma sahip. Bayraktar TB2, Türk savunma sanayiinin milli ve özgün bir ürünü olup, başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar TB2 S5 İHA 10 Bin Saatlik Uçuş Süresini Tamamladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!