G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

BM Genel Sekreteri İsrail’in Sivil Çadırlarına Yaptığı Saldırıyı Kınadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’de “güvenli” dediği bölgeleri bombalamaya başlaması sonucunda Han Yunus’ta sivillerin sığındığı çadırlara saldırı düzenlediği haberleri dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. En az 40 kişinin bu saldırılarda hayatını kaybettiği bildirilirken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten sert bir açıklama geldi. Guterres, İsrail ordusunun El-Mevasi’de yerlerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıyı kınayarak Gazze’deki can kaybından derin endişe duyduğunu belirtti. Yoğun nüfuslu alanlarda ağır silahların kullanımının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Guterres, Filistinli sivillerin güvenli olduğu iddiasıyla yönlendirildiği yerin aslında güvenli olmadığını belirterek, “Gazze’de güvenli hiçbir yer yok” ifadesine yer verdi.

İsrail ordusunun Han Yunus’ta düzenlediği saldırılarda 3 füze kullanıldığı bilgisine ulaşıldı. İsrail savaş uçaklarının Han Yunus’un batısında bulunan ve “güvenli olduğu” iddia edilen El-Mevasi bölgesindeki çadırlara gerçekleştirdiği saldırı sonucunda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu saldırılar neticesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, acil bir ateşkes çağrısı yaparken, esirlerin koşulsuz serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Gazze’de yaşanan bu acı olayların ardından dünya çapında tepkiler yükselmeye devam ediyor. İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarına ilişkin uluslararası arenada barışçıl çözüm talepleri artarken, Gazze’deki durumun daha da kötüleşmemesi için acil çözümler bulunması gerektiği belirtiliyor. BM Genel Sekreteri’nin yaptığı sert açıklamaların ardından İsrail’in Filistinli sivil halka yönelik saldırılarının durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması için uluslararası camianın harekete geçmesi bekleniyor.

İsrail ordusunun Gazze’de yerlerinden edilen sivillerin kaldığı çadırlara gerçekleştirdiği saldırıların devam etmesi durumunda daha fazla can kaybının yaşanabileceği endişesiyle, uluslararası platformlarda harekete geçilmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu tür saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemez ve insani krizlere yol açabileceği belirtilirken, barışçıl çözümler bulunması ve sivillerin korunması için gerekli adımların atılması çağrısı yapılıyor. Gazze’de yaşanan bu acı olayların sonlandırılması ve barışın tesis edilmesi için uluslararası camianın bir araya gelerek ortak bir çözüm bulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Genel Sekreteri İsrail’in Sivil Çadırlarına Yaptığı Saldırıyı Kınadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!