G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.165.888,28

Darth Vader’ı Seslendiren James Earl Jones 93 Yaşında Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü Star Wars film serisinde Darth Vader karakterine sesiyle hayat veren Amerikalı aktör James Earl Jones, 93 yaşında hayata veda etti. Jones’un ölümü tüm dünyayı yasa boğarken, sinema ve tiyatro dünyasına büyük bir kayıp olarak nitelendirildi. Ünlü oyuncunun ailesinin yanında huzur içinde vefat ettiği belirtilirken ölüm nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

James Earl Jones’un Darth Vader karakterini seslendirerek milyonlarca hayran kazandığı Star Wars film serisi, onun eşsiz yeteneğini ve oyunculuk becerisini en iyi şekilde sergiledi. Jones’un 200’den fazla filmde oynayarak sinema tarihine unutulmaz karakterler bıraktığı biliniyor. Sinema dünyasında daima saygıyla anılacak bir oyuncu olan Jones, yönetmen George Lucas tarafından da büyük bir övgüyle anıldı.

George Lucas, Jones’un vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Her şey için teşekkürler James. İnanılmaz bir oyuncuydu. Hem sanatta hem de ruhta en eşsiz bir sesti. Neredeyse yarım asır boyunca ‘Darth Vader’dı ama işin sırrı güzel bir insan olmasıydı. Tüm rollerine derinlik, samimiyet ve anlam kattı. James’i pek çoğumuz özleyecek.” sözleriyle Jones’un oyunculuk kariyerindeki etkileyici ve unutulmaz performansına vurgu yaptı.

Jones’un adını sinema tarihine altın harflerle yazdıran Darth Vader karakteri, Empire States binası gibi simgelerle anıldı. Jones’un ölümü üzerine New York’taki Empire States binası, Darth Vader figürüyle aydınlatılarak ona ve Star Wars serisine olan saygı gösterildi. Büyük bir veda gösterisiyle anılan James Earl Jones, Star Wars hayranları tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı.

Demirören Haber Ajansı (DHA) kaynaklı habere göre, Jones’un ölümü sinema dünyasını derinden sarsarken, tüm sevenleri ve hayranları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Oyunculuğu, sesi ve kişiliğiyle iz bırakan James Earl Jones, artık sadece filmlerde ve hatıralarda yaşayacak. Star Wars serisi ve Darth Vader karakteri, Jones’un ölümüyle birlikte daha da özel bir yere sahip olacak, hayranları tarafından her zaman saygıyla anılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Darth Vader’ı Seslendiren James Earl Jones 93 Yaşında Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!