G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Ukrayna’da Askerlik Şubesinden Kimlik Kontrolü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’nın Harkiv kentinde bulunan Harkiv Askerlik Şubesi (TCC) yetkilileri, yeni askeri seferberlik yasasına uygun olarak, askere alınması gereken erkekleri belirlemek için sokaklarda kimlik kontrolleri yapıyor. Ukrayna Parlamentosu tarafından kabul edilen yasa ile seferberlik, askerlik kaydı ve askerlik hizmeti ile ilgili düzenlemelerde sıkılaştırmalar yapılmıştı.

Parlamentoda kabul edilen yasa tasarısı, 351 milletvekilinden 283’ünün desteğiyle geçmişti. Ocak ayında sunulan ve birçok düzenlemeden geçen tasarı, seferberlik şartlarını sıkılaştırarak tartışmalara yol açmıştı. Harkiv kentinde ise, TCC görevlileri, yeni seferberlik yasasına uymayan sivilleri tespit etmek ve askere almak amacıyla devriye gezip kimlik kontrolü yapıyor.

Yeni yasa gereği orduya kaydını yapmayan erkekleri belirlemek için şehrin çeşitli noktalarında kontrol noktaları oluşturuluyor. Bu adımların amacı, ülkede askeri seferberliği sağlamak ve güçlendirmektir. Harkiv kentindeki TCC yetkilileri, bu görevleri yasal zeminde gerçekleştirmektedir ve bu konuda Anadolu Ajansı (AA) da kaynak olarak belirtilmiştir.

Ukrayna’da askerlik hizmetine ilişkin düzenlemeleri kapsayan yasa tasarısı, ülkede askeri seferberliğin daha etkin bir şekilde sağlanmasını amaçlamaktadır. Yasa, askerlik kayıtlarının güncellenmesi ve askere alınacak bireylerin belirlenmesi süreçlerini düzenlemektedir. Harkiv Askerlik Şubesi yetkilileri, bu yeni düzenlemelere uygun olarak sokaklarda kontrol yaparak seferberlik kapsamındaki erkekleri tespit etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukrayna’da Askerlik Şubesinden Kimlik Kontrolü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!