G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Avustralya’nın 45 milyar dolarlık denizaltı yatırımıyla güçlenen savunma stratejisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya, 2024-2029 yılları arasında 45 milyar doları aşan bir yatırımla savunma yeteneklerini genişletmeyi planlıyor. Global Data tarafından yayınlanan “Australia Defense Market 2024-2029” raporuna göre, ülkenin savunma giderlerinde önemli bir artış görülüyor. Bu yatırımla Hint-Pasifik bölgesinde artan güvenlik tehditlerine karşı koyma kapasitesi artırılacak.

Air Force Technology tarafından yapılan habere göre, Avustralya’nın savunma stratejisi ABD ve Birleşik Krallık ile imzalanan üçlü güvenlik paktı AUKUS’a odaklanıyor. Ülke, AUKUS çerçevesinde nükleer enerjili denizaltı geliştirmeye 21.6 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu denizaltılar, Hint-Pasifik bölgesinde su altı operasyonları gerçekleştirmek için önemli bir kapasite oluşturacak.

AUKUS desteğiyle nükleer enerjili denizaltı filosu oluşturma çalışmaları hızla devam ediyor. 2027’den itibaren Birleşik Krallık’ın Astute sınıfı ve ABD’nin Virginia sınıfı denizaltıları Avustralya’ya teslim edilecek. Ayrıca ülke içinde en az 3 adet Virginia sınıfı nükleer tahrikli taarruz denizaltısının üretilmesi planlanıyor ve 2032’ye kadar tamamlanması hedefleniyor.

Deniz filosunu güçlendirmek amacıyla yapılan yatırımlar sadece denizaltılardan ibaret değil. Avustralya, Anzac sınıfı fırkateynlerin yerine 11 yeni fırkateyn inşa etmek için 6 milyar dolarlık bütçe ayırmayı planlıyor. Yeni fırkateynler, gelişmiş deniz taarruz kabiliyetleri ve hava savunmasıyla Avustralya Kraliyet Donanması’nın etkinliğini artıracak.

Deniz yeteneklerine ek olarak, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri de gücünü artırmak için harekete geçiyor. 24 adet C-130J-30 Super Hercules uçağı için 6.4 milyar dolarlık bütçe ayrılan bu yatırım, askeri ve insani yardım görevlerine katkı sağlayacak.

Son olarak, Avustralya’nın savunma alanındaki önemli adımları arasında Norveç ile füze üretimi konusunda iş birliği de bulunuyor. Bu iş birliği, ülkenin savunma sanayisinde uluslararası işbirliklerine açık olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avustralya’nın 45 milyar dolarlık denizaltı yatırımıyla güçlenen savunma stratejisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!