G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Milletvekili Ayman Odeh: “En büyük terörist İsrail’dir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden katliam, dünya genelinde büyük bir tepkiye yol açmaktadır. Son 24 saat içerisinde gerçekleşen 2 saldırıda 16 Filistinli hayatını kaybederken, 64 Filistinli de yaralanmıştır. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre 339 gündür devam eden katliamda toplamda 40 bin 988 kişi hayatını kaybetmiş, 94 bin 825 kişi ise yaralanmıştır. Bu durum karşısında dünya genelinde İsrail’e yönelik eleştiriler artmaktadır.

Özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya karşı gerçekleşen istifa protestoları, ülkede siyasi krize yol açmıştır. Bu durumun yanı sıra İsrail meclisi Knesset’te de gerilim yaşanmaktadır. Filistinli Arap Milletvekili Ayman Odeh, mecliste yaptığı konuşmada İsrailli milletvekillere karşı sert açıklamalarda bulunarak, “en büyük terörizm İsrail işgalidir” ifadesini kullanmıştır. Bu sözler üzerine salonda tansiyon yükselmiş ve aşırı sağcı İsrailliler, Odeh’e saldırmıştır. Güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu Odeh salondan çıkarılmıştır.

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı dünya çapında tepkiler artarken, İsrail içinde de siyasi kriz giderek büyümektedir. Hamas ve terörizme karşı İsrail’in tutumu sık sık eleştiri konusu olmaktadır. Gazze’deki zulmün boyutları arttıkça, uluslararası platformlardan da İsrail’e yönelik eleştiriler yükselmektedir. Bu durum, bölgede yaşanan insanlık dramının ne denli ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Ayman Odeh’in cesur açıklamaları, İsrail meclisindeki gerilimi arttırmış ve tansiyonu yükseltmiştir. Odeh’in sözleri, Filistin meselesinin ne kadar hassas ve kritik bir konu olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu olaylar, İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı baskının ne denli acımasız ve insanlık dışı olduğunu bir kez daha gündeme getirmektedir. Bu çerçevede, uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin bu zulme karşı sessiz kalmaması gerektiği açıktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milletvekili Ayman Odeh: “En büyük terörist İsrail’dir”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!