G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

İsrail, Gazze’nin Kuzeyini İlhak Edecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail medyasında Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin, Gazze’nin kuzeyinin ilhak edilmesi ve bu bölgede İsrailliler için yerleşim yerleri kurulmasına hazırlandığı iddiası ortaya atıldı. İsrail gazetesi Haaretz’in editörü Aluf Benn, gazetenin bir makalesinde, İsrail’in Gazze savaşının ikinci aşamasına girdiğini ve bu aşamaya ilişkin planlarını açıkladı. Benn’e göre İsrail, Gazze’nin kuzeyinden Netzarim Koridoru’na kadar olan bölgede kontrolü sağlamayı hedefliyor. Bu bölge, uluslararası muhalefetin derecesine göre kademeli olarak yerleşim ve ilhak için hazırlanacak. Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı emekli General Giora Eiland’ın önerisi doğrultusunda Gazze’nin kuzeyinde kalan Filistinliler, açlık tehdidi ve hayatlarını koruma kisvesi altında oradan çıkarılacak.

Netanyahu’nun Gazze’deki esirleri geri getirmekten vazgeçip onları Hamas’ın tünellerinde işkence ve ölüme terk ettiği iddiasını dile getiren Benn, bu kararın Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için avantaj sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca Benn, Netanyahu’nun İsrail topraklarını genişletme hedefine ulaşması durumunda bunun onun için mutlak bir başarı olacağı görüşünü paylaştı.

Benn, Netanyahu’nun geçen hafta uluslararası kuruluşların yerine Gazze’de insani yardım dağıtımı için hazırlık talimatı verdiğini ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin bu karara çekinceli yaklaştığını ancak Netanyahu’nun tutumunda değişiklik yapmadığını yazdı. Benn’in iddiasına göre, İsrail’in yardım girişlerini kontrol etmesi durumunda, BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı Gazze’den sonsuza dek çıkarma fırsatı olacak.

Sonuç olarak, İsrail medyasında ortaya atılan iddiaya göre, Netanyahu hükümeti Gazze’nin kuzeyini ilhak ederek İsrailliler için yerleşim yerleri kurmaya hazırlanıyor. Bu adımın Hamas’ı zayıflatmayı amaçladığı, Gazze’deki Filistinlileri zor durumda bırakabileceği ve Netanyahu’nun bu planı gerçekleştirmesi durumunda büyük bir başarı elde edeceği görüşü dile getiriliyor. Netanyahu’nun esirleri Hamas’ın tünellerinde ölüme terk ettiği iddiası da ön plana çıkıyor. Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye insani yardım dağıtımını kontrol altına alması durumunda BM’nin Gazze’deki insani yardım ajansını bölgeden sonsuza dek çıkarabileceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’nin Kuzeyini İlhak Edecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!