G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Venedik Film Festivali’nde Yahudi Yönetmeninden Filistin’e Adanmış Ödül

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın Venedik şehrinde bulunan Lido Yarımadası’nda 28 Ağustos’ta başlayan ve 81. kez düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali, ödül töreni ile sona erdi. Festival kapsamında, en prestijli ödül olan Altın Aslan, İspanyol yönetmen Almodovar’ın “The Room Next Door” filmini kazandı. En iyi yönetmen ödülü ise ABD’li Brady Corbet’e layık görüldü. Vincent Lindon ve Nicole Kidman ise en iyi erkek ve kadın oyuncu ödüllerini aldılar. Senaryo dalında ise “Ainda Estou Aqui (I’m still here)” filmi ile Murilo Hauser ve Heitor Lorega ödül kazandılar.

Ödül töreninde dikkat çeken isimlerden biri de “Familiar Touch” filminin Yahudi yönetmeni Sarah Friedland oldu. Friedland, ödülünü kazanırken Filistinlilere adadı ve sahnedeki konuşmasında Gazze’deki saldırıları kınadı. Festivalde, İtalyan sanatçılar da sessiz kalan festival yönetimine ve İsrail yapımı filmlerin gösterilmesine tepki gösterdi. Festivalin 2025 yılındaki 82. sezonunun ise 27 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği duyuruldu.

Sarah Friedland, ödülü kazanırken yaptığı konuşmada Filistin halkına destek verdiğini belirterek, “Bu ödülü, İsrail’in Gazze’deki soykırımının 336. gününde ve işgalin 76. yılında kabul ediyorum.” dedi. Konuşması salondakilerden büyük alkış aldı. Festivalde, gelecek vadeden yönetmenlere verilen “Geleceğin Aslanı” ödülünü kazanan Friedland’ın onurlu duruşu ve Filistin halkına adanması, festivalde dikkat çeken olaylardan biri oldu.

İtalya’nın Venedik kentinde gerçekleşen 81. Uluslararası Venedik Film Festivali, sanatçıların politik duruşlarının da ön plana çıktığı bir organizasyon oldu. Festivalde verilen ödüller, sanatçıların sadece işlerine olan bağlılıklarını değil, aynı zamanda dünya meselelerine duyarlılıklarını da yansıttı. Sarah Friedland’ın Filistin halkına adadığı ödülü kabul etmesi, festivalin belleğinde önemli bir yer edinecektir. Gelecek yıllarda da festivalin bu tür olaylara ev sahipliği yapması ve sanatçıların duyarlı tutumlarını sergilemeleri beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Venedik Film Festivali’nde Yahudi Yönetmeninden Filistin’e Adanmış Ödül

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!