G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Yunanistan Başbakanı Türkiye ile Silahlı Kuvvet Yatırımlarını Tartıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için yapılan yatırımların büyük kısmının, Türkiye ile yaşanan sorunlar nedeniyle gerekli olduğunu vurguladı. Miçotakis, bu yıl 88’incisi düzenlenen Uluslararası Selanik Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye ile ilgili soruyu, “Türkiye ile yakınlaşma sürecinin zorluklarının farkında olduğunu ancak durumu realist bir yaklaşım ile değerlendirdiğini ve olumlu gelişmelere odaklandığını” şeklinde yanıtladı. Yunan Başbakan, Türkiye’nin “Mavi Vatan” yaklaşımının değişmediğini ve bunun, Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarının belirlenmesinde zorluk olduğunu belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Eğer Türkiye ile önümüzdeki birkaç on yıl içinde sorunlarımızı çözmüş olacağımızı düşünseydik, silahlı kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü artırmak için yaptığımız yatırımların önemli bir kısmına ihtiyaç duymazdık” ifadeleriyle Türkiye ile olan ilişkilerin askeri alanındaki etkilerine değindi. Ayrıca, Ukrayna’daki savaş deneyiminden yola çıkarak, ucuz silah sistemlerinin etkili olabileceği gerçeğine vurgu yaptı. Bu sebeple, Yunanistan’ın kendi inovasyonunu desteklemeye özen gösterdiğini ve anti-dron sistemleri konusunda iş birliği yapmayı planladığını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Savunma Bakanlığı ile hükümetin anti-dron sistemleri konusunda inovasyona ağırlık vermek istediğini ifade etti. Ayrıca, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerine ait mevcut firkateynleri, üretilmesi halinde daha ekonomik olacak yerli üretim anti-dron sistemleriyle donatmayı planladığını söyledi. Miçotakis, bu alanda iş dünyasından da destek beklediklerini dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin güçlendirilmesi amacıyla yapılan yatırımlarda Türkiye ile yaşanan sorunların etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusundaki “Mavi Vatan” yaklaşımının zorluklar doğurduğuna dikkat çekti. Miçotakis, Türkiye ile sorunların çözülmesi halinde askeri yatırımlara ihtiyaç duyulmayacağını vurguladı.

Sonuç olarak, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile yaşanan sorunlar nedeniyle ülkesinin silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için yapılan yatırımların önemini vurguladı. Ayrıca, anti-dron sistemleri konusunda inovasyona yönelik adımlar atacaklarını ve yerli üretim teknolojilerle firkateynleri donatmayı planladıklarını açıkladı. Bu adımların, Yunanistan’ın savunma kapasitesini ve güvenliğini artırmayı amaçladığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan Başbakanı Türkiye ile Silahlı Kuvvet Yatırımlarını Tartıştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!