G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

İsrail’in Gazze’ye saldırısı aynı aileden 4 Filistinliyi öldürdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde bulunan Cibaliya Mülteci Kampı’na yönelik düzenlediği saldırı sonucunda aynı aileden 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail, 7 Ekim tarihinden bu yana süren saldırılarında binlerce masum insanı öldürdü. Gazze’de yaşanan bu felakette 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı’na başlattığı saldırıyla şiddet eylemlerine devam etti. Olay, resmi Filistin ajansı WAFA tarafından duyurulmuş olup, İsrail ordusunun El-Alemi bölgesine düzenlediği saldırıda aynı aileden 4 kişinin yaşamını yitirdiği ve cenazelerin Kemal Advan Hastanesine götürüldüğü açıklandı. Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nın kuzey bölgelerini topçu atışlarıyla hedef aldığı da belirtildi.

Gazze’deki gelişmelerle beraber İsrail’de de halk sokaklara döküldü. Filistinli gruplarla esir değişimi yapılması talebiyle bir araya gelen İsrailliler, Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa gibi şehirlerde gösteriler düzenledi. Binlerce insan, Gazze’deki Filistinli gruplarla esir takası konusunda hükümetten adım atılmasını talep eden sloganlar attı ve dövizler taşıdı. Göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinden Gazze’deki esir takası anlaşmasının bir an önce gerçekleştirilmesini istedi. Bazı bölgelerde trafiği kapatan göstericilerin Tel Aviv ve Hayfa’da ciddi bir protesto gösterisi düzenlediği bildirildi. İsrail Kanal 12 Televizyonu, bugün gerçekleşen protestoların 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yapılan en büyük gösterilerden biri olduğunu duyurdu.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Cibaliya Mülteci Kampı’na yapılan saldırıda 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. Bu olayla beraber bölgedeki gerginlik artarken, İsrail’de halkın da sokaklara inerek Gazze’deki esir değişimi konusunda hükümete baskı yaptığı görüldü. Bu olaylar, bölgedeki siyasi ve insani krizi derinleştirirken, taraflar arasındaki gerilimin artmasına neden oldu. Gelecekteki gelişmeler, bu çatışmanın nasıl bir boyuta evrileceğini gösterecektir. Tüm tarafların barışçıl çözümler bulması ve şiddetten kaçınması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye saldırısı aynı aileden 4 Filistinliyi öldürdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!