G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Güney Kore, Kuzey’in 260’tan fazla “çöp balonu” gönderdiği gerilim!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore ile Kuzey Kore arasında yaşanan balon gerilimi devam etmektedir. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore, içinde çöp bulunan yüzlerce balonu üçüncü gün üst üste Güney Kore’ye göndermeye devam etmektedir. Bu çöp balonlarının sonuncusu dün geceden bu sabaha kadar Güney Kore’nin çeşitli kentlerine düşmüştür. Başkent Seul ve Gyeonggi eyaletinde bulunan bazı bölgelere 140 balon düşmüştür. Balonlarda genellikle kağıt ve plastik şişeler bulunmakta olup, herhangi bir tehlikeli madde içermediği belirtilmektedir.

Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki balon gerilimi aylardır devam etmektedir. Güney Kore’de yaşayan Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Pyongyang yönetimine eleştirel propaganda broşürleri taşıyan büyük balonlar göndermişlerdir. Kuzey Kore ise bu eyleme karşılık olarak mayıs sonundan itibaren içinde çöp bulunan 3 binden fazla balonu Güney Kore’ye yönlendirmiştir. Bu balon gönderimleri iki ülke arasında gerilime sebep olmuş, Kuzey Kore ifade özgürlüğü gerekçesiyle bu eylemleri savunurken Güney Kore ise kınamıştır.

Güney Kore’nin başkenti Seul ve çevresindeki bölgelere düşen çöp balonları, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki gerilimi artırmıştır. İçlerinde kağıt ve plastik şişeler bulunan balonlar, herhangi bir zararlı madde içermemektedir. Bu durumun ardından Güney Kore yetkilileri, Kuzey Kore’nin balon gönderimlerine karşı daha sert önlemler almaya hazır olduklarını belirtmişlerdir.

Güney Kore ve Kuzey Kore arasındaki balon geriliminin üçüncü gününe giren olaylar, bölgede endişe yaratmaktadır. Kuzey Kore’nin devam eden çöp balonlarıyla yapmış olduğu eylemler, bölgede tansiyonun yükselmesine neden olmuştur. Güney Kore’nin tepkisi ise Kuzey Kore’nin bu tür eylemlerine karşı daha sıkı önlemler alınması yönündedir.

Sonuç olarak, Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki balon gerilimi devam etmektedir. Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye çöp balonları göndermesi ve buna karşılık Güney Kore’nin tepkisi, bölgede tansiyonun yükselmesine neden olmuştur. Bu durum, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gerilmesine sebep olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Güney Kore, Kuzey’in 260’tan fazla “çöp balonu” gönderdiği gerilim!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!