G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

İsrail’in Gazze’deki Katliamı Devam Ediyor: Can Kaybı 40 Bin 878’e Ulaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 yılının 7 Ekim günü başlayan saldırılarla ilgili olarak, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda 330 gündür süren çatışmalarda binlerce masum sivil yaşamını yitirdi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamalarda, son saldırılarla ilgili detaylar paylaşıldı. İsrail ordusunun son 24 saat içinde Gazze’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği iki ayrı katliamda 17 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 56 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 878’e yükselirken, yaralı sayısının 94 bin 454’e ulaştığı ifade edildi. Ayrıca, enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı da belirtildi. Gazze’deki insani krizin boyutları her geçen gün artarken, uluslararası toplumun bu konuya duyarsız kalmaması gerektiği vurgulandı.

Saldırıların başladığı tarihten bugüne kadar yaşananlar, sadece Filistin halkını değil, tüm dünyayı derinden etkilemiş durumda. Masum sivillerin hedef alındığı bu saldırılar, insanlık dışı bir vahşeti gözler önüne seriyor. Uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması ve İsrail’i durdurmaya yönelik adımlar atması gerekiyor. İnsan haklarına saygı, barış ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına son verilmeden, bu bölgede barış ve istikrarın sağlanması mümkün değildir. Tüm tarafların masum sivillerin yaşamlarını korumak adına sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Uluslararası hukuk normlarına ve insan haklarına saygı gösterilmeden, bu çatışmaların sona ermesi ve bölgede kalıcı bir barışın sağlanması mümkün görünmemektedir. Bu nedenle, uluslararası toplumun bu konuda daha etkin bir rol üstlenmesi ve adil bir çözüm bulunması için çaba sarf etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’deki Katliamı Devam Ediyor: Can Kaybı 40 Bin 878’e Ulaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!