G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.419,36

İsrail Ordusu, Tubas Kentinde Araçta Bulunan 5 Filistinli Genci Öldürdü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tubas kentinde bir araca düzenlediği hava saldırısı sonucunda 5 Filistinli gencin hayatını kaybettiği bildirildi. Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusu Tubas kentinde seyir halindeki bir araca hava saldırısı düzenledi ve saldırıda araçta bulunan gençlerin yaşamını yitirdiği belirtildi. İsrail ordusu ise Tubas kentinde silahlı olduğu iddia edilen bir gruba 3 ayrı hava saldırısı düzenlediğini açıkladı, ancak daha fazla detay verilmedi.

Haberlerde, saldırıda hayatını kaybedenler arasında Fetih Hareketi’nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayı komutanlarından Zekeriya ez-Zubeydi’nin oğlu Muhammed ez-Zubeydi olduğu belirtilirken, İsrail ordusunun Cenin ve Tulkerim kentlerindeki işgal ve baskınlara takviye güçler göndererek devam ettiği aktarıldı. Bölgede yaşanan çatışmalar sebebiyle silah ve patlama seslerinin yükseldiği ifade edildi. İsrail ordusunun son günlerde Batı Şeria’da düzenlediği saldırılarda Cenin’de 19, Tubas’ta 9, Tulkerim’de 7 ve El Halil’de 3 Filistinlinin öldüğü, 130 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda İsrail askerleri ve Filistinli direniş güçleri arasındaki çatışmalarda 690 Filistinlinin hayatını kaybettiği vurgulandı. İsrail ordusunun bölgedeki varlığını artırarak işgal altındaki bölgelere takviye güçler gönderdiği, bu durumun çatışmaların daha da şiddetlenmesine neden olduğu belirtildi. Tubas kentindeki hava saldırısında yaşamını yitiren gençlerin aileleri ve yakınları tarafından tepki gösterildiği ve bu olayın Filistin toplumunda büyük üzüntü ve endişeye neden olduğu ifade edildi. Tüm bu gelişmelerin ardından bölgedeki gerilimin arttığı ve çözüm bulunması için uluslararası toplumun çabalarının gerekliliği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu, Tubas Kentinde Araçta Bulunan 5 Filistinli Genci Öldürdü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!