G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Kim Jong-Un’un talimatıyla 30 kamu görevlisi idam edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore merkezli bir haber merkezi, Kuzey Kore’de meydana gelen sel felaketinin ardından, ihmali bulunduğu düşünülen 30 kamu görevlisinin Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un tarafından idam edildiğini iddia etti. Temmuz ayında meydana gelen sel felaketi, Kuzey Kore’de büyük bir yıkıma neden oldu. Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve birçok yapının zarar gördüğü felaket sonrasında ülkenin lideri Kim Jong-Un, bazı yetkililerin felakette ihmali olduğunu belirtti. Güney Kore medyasından gelen bilgilere göre, sel felaketinde ihmali olduğu düşünülen 30 kamu görevlisi idam edildi.

Sel felaketi, Kuzey Kore’nin Çin sınırına yakın bölgelerinde şiddetli yağışlarla başladı. Bu yağışlar sel baskınlarına ve maddi hasarlara neden oldu. Ordunun helikopter destekli operasyonuyla yaklaşık 5 bin kişi kurtarıldı. Ancak, felaketin ardından 4 bin 100 konut ve 3 bin hektar tarım arazisi sular altında kaldı. Kuzey Kore yönetimi, felaket sonrasında can kaybı yaşanmadığını açıkladı ancak Kim Jong-Un, önleyici tedbirler almayan yetkilileri suçladı.

Kim Jong-Un, doğal afetlere karşı ülkeyi uyardıklarını ancak gereken önlemlerin alınmadığını belirtti. Yetkililerin tembelliği ve çıkarcılığının afetin boyutlarını artırdığını ifade etti. Felakete müdahalede ordunun göreve çağrılmasını eleştiren Kim Jong-Un, ihmali ve sorumsuzluğu olan kamu görevlilerinin cezalandırılmasını istedi. İdam edildiği iddia 30 kamu görevlisi hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Kuzey Kore’de yaşanan sel felaketi ve sonrasında gelişmeler, ülkenin içinde bulunduğu doğal afetlere karşı hassasiyetini ve önlemlerini gözler önüne serdi. Kim Jong-Un liderliğindeki yönetim, ihmali bulunan kamu görevlilerini cezalandırmış olabilir ancak bu durumun ülke içinde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. Kuzey Kore’de yaşanan doğal afetler ve yönetimdeki kararlar uluslararası alanda da dikkatle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kim Jong-Un’un talimatıyla 30 kamu görevlisi idam edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!